Как да се справите с неприятните миризми в кухнята

Миризмите в кухнятаМиризмите в кухнята са вечния проблем на всяка домакиня. Миризма излизаща от сифона, от кошчето за боклук, от микровълновата, от хладилника, фурната….да не продължавам. Всички тези „ухания“ събрани в едно образуват изключително неприятна миризма която попива в кухнята и се разпространява из другите стаи. Вие самите не се чувствате добре от този факт, а когато пристигат гости бързо прескачате до магазина за ароматизатор. Сложете край на това. Питате се как?Ние ще ви предложим няколко средства, които са изпитани и действат безотказно.

 Оцет

Белия оцет доста често се използва за неутрализиране на неприятните миризми в кухнята и не само. Ако неприятната миризма която притеснява излиза от хладилника, вътре поставете една чаша пълна с оцет и вода в съотношение едно към едно. Оставете така няколко часа и ще останете изненадани от резултата. От лошата миризма няма да е останала и следа. По същия начин може да процедирате и с лимонов сок, сок от портокал или грейпфрут. Изстисквате един цитрус, но не разреждате с вода а директно поставяте в хладилника. В случай че все още не сте доволни от резултата,то вероятно е дошло време да почистите основно целия хладилник. Оставете го да се размрази, и внимателно измийте и подсушете всички повърхности. Не бързайте да приберете продуктите обратно вътре, а оставете вратичките отворени за да може да се проветрява. След няколко часа ви е ще сте доволни от резултата.

 Овесени ядки

Малко странно звучи да се борите с лошите миризми чрез овесени ядки, но е факт. Поставени в купа с вода при процеса на раздуване те успяват да абсорбират всички зловония. Могат да бъдат поставени в хладилника, микровълновата, фурната…ще останете изненадани от тези им свойства.

 Кафеени зърна

Кафеените зърна изключително бързо и ефективно абсорбират едни от най – неприятните миризми. Дори миризмата на цигари може да бъде премахната по този начин. Ако сте пушач вероятно в автомобила ви се усеща миризмата на тютюн. Въпреки че вината за това е ваша, вероятно не се чувствате добре когато сутрин се качите в колата и усещате застоялата миризма на цигари. Поради тази причина трябва се сдобиете с шепа кафеени зърна. Поставете ги на няколко места в автомобила и забравете за неприятния аромат, който ви смущаваше толкова дълго време.

 Лимонов сок

Лимоновия сок е универсално средство за борба с всички лоши миризми. След пърженето на риба в кухнята ви дни след това може да се разпознае каква е била вечерята ви. Това е доста смущаващ момент, но не е невъзможно да се справите с него. След като приключите с вечерята измийте съдовете. Вземете един лимон и го изстискайте върху памучен парцал. С него започнете да забърсвате плотовете, печката, масата и пода дори. Освен че повърхностите ще заблестят, миризмата на риба ще изчезне минути след това.

Това са основните трикове от които много домакини се възползват и горещо препоръчват. Изпробвайте някой от изброените и споделете опита си с нас!

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Veselin Krastanov каза:

    Чудесно. Ще пробвам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *