Видове щори за дома

Щорите в домаАко търсите атрактивен начин, по който да контролирате слънчевата светлина, и личното си пространство на помощ идват щорите. Това популярно средство съществува в различни варианти и цветове – вертикални, пластмасови, алуминиеви, дървени, имитация на дърво. Всички те са предназначени за да допълнят и подобрят интериора в дома ви.

 Алуминиеви щори

Ако търсите трайно, гъвкаво и икономично допълнение към вашия интериор, алуминиевите щори са отличен избор. Класически и практични те идват с голям набор от цветове, широчини и дължини на алуминиевите лентички. Те ви дават идеална възможност да изберете това, което би подхождало на вашия дом.
Някои щори могат да бъдат само отворени или затворени, но това не е така с алуминиевите. Ако се спрете на тях ще имате възможността да контролирате потока на светлина, и да го насочвате в желаната от вас посока. Светлината може да бъде насочена нагоре към тавана, надолу към пода или централно, при това вие сами контролирате всичко това. Имате възможност да създадете романтична обстановка и през деня, тъй като щорите могат да бъдат затрворени плътно. В този случай достъпа на светлина е минимален.
Алуминиевите щори могат да се ползват самостоятелно, или в допълнение със завеси. Те са трайни – не променят формата си с времето. Те са практични – почистват се изключително лесно. Алуминиевите щори са идеалния избор за вашия дом.

Алуминиеви щориИмитация на дървени щори

Имитацията на дървени щори е достъпна и издържлива. Те са отлична алтернатива, ако не може да си позволите щори от истинско дърво. Този алтернатива на дървени щори не изсветлява, не се чупи, не се напуква. Те са изключително издържливи, когато са подложени на ярка слънчева светлина дълго време, издържат на влага, и са често ползвани в кухните, сауните, спа центровете, баните също. Причината е че се почистват лесно и са незапалими. В спортни зали се ползват предимно този вид щори поради здравината и устойчивостта им.
Също като алуминиевите щори, и тези ви дават възможността да насочвате светлината според желанията си, нагоре, надолу, централно. Имитацията на дървени щори също предлага широка гама цветове и размери. Ползват се самостоятелно или в допълнение със завеси.

Имитация на дървени щориВертикални щори

За необикновено и атрактивно излъчване във вашия дом изберете вертикалните щори. Щорите  са идеални за големи прозорци, защото допълнително придават усещане за простор. Вертикалните щори са заместител на комбинацията завеси + щори. Създадени са в многобройни цветови гами, шарки, и щампи. Те могат да се ползват, като самостоятелен декор в стаята. Вертикалните щори също ви дават възможност да контролирате потока на светлината. В зависимост от предпочитанието тя може да бъде по – слаба или по – ярка. Вертикалните щори са текстилен продукт със антистатично покритие, което означава, че отблъскват, а не привличат праха. Както алуминиевите, така и вертикалните щори могат да се правят по поръчка на клиента. За да имате представа какво точно се предлага на пазара разгледайте каталози и поръчвайте в последствие.

Вертикални щориПластмасови щори

Пластмасовите щори лесно могат да се сбъркат с алуминиевите, поради външната им прилика. Приближавайки се обаче забелязвате, че те са изработени от пластмаса, а не от метал. Евтини, практични, дълготрайни, устойчиви… Пластмасовите щори са отличен избор за малки прозорци, като тези на гаража. Заради ниската им цена е лесно да бъдат заменени ако евентуално бъдат повредени по някакъв начин. Чрез тези щори също може да контролирате потока на светлина в помещението. Цветовите гами са безброй.

Пластмасови щориДървени щори

Дървените щори придават топло и естествено излъчване на вашия дом. Фината израборка на дървените щори може да бъде комплимент както за всекидневната, така и за спалнята или кухнята. Освен че изглеждат чудесно, дървените щори са подходящи за определяне количеството светлина в дома ви. Това са вероятно щорите, които биха затъмнили стаята почти напълно. Причината е плътността на дървения материал от който са изработени. Почистват се лесно, изключително издържливи на различни атмосферни влияния.

ДЪРВЕНИ ЩОРИ

Може да харесате още...

1 Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *