Осветителните тела в дома

Полилеите в дома 5За да създадете приятна атмосфера в дома си, трябва да обърнете особено внимание на осветителните тела във всички стаи. Осветлението в дома върви неотлъчно с интериора и до определена степен го определя. Ако се замислите дори осветлението отчасти прави интериора да изглежда по различни начини. Можете да направите така че според настройката на светлината обзавеждането да изглежда различно. Може да създадете романтична обстановка или да постигнете ефекта на дневната светлина. За всяка една стая в дома има специфични методи за осветяване, като е нужно да се съобразим с тях, за да създадем необходимото усещане за уют.

Осветителните тела във всекидневната

Трябва да знаете, че в повечето домакинства се прави една и съща грешка при избиране на полилеи и лампиони. Много хора избират осветителни тела, които са в центъра на тавана и чийто светлина е насочена надолу. Това е голяма грешка, защото тази светлина се насочва в централната част на стаята и създава сенки или дразни, ако холовата маса например се намира под абажура. Най – подходящо осветление за всекидневната са вградените лампи. Окачените тавани и разположението на светлината е идеално, разпръснато из цялата стая с възможност за намаляване и увеличаване на силата на излъчваната светлина. Други подходящи осветителни тела за всекидневната са полилеите чийто светлина е насочена към тавана.

Осветителни тела във всекидневната 5

Осветителните тела във всекидневната 4

Осветителните тела във всекидневната 1

Осветителните тела във всекидневната

Осветителните тела във всекидневната 6

светителни тела във всекидневната 2

Осветителните тела във всекидневната3

Осветителните тела в кухнята

В кухнята както всички знаем се извършват доста сложни „операции“, затова е необходимо там светлината да бъде по ярка за да имате добра видимост когато режете зеленчуци например. Това е в полза на домакинята, за да се избегнат нежелани инциденти. Вградените светлини в кухненското обзавеждане са един от най – добрите варианти. Избягвайте луминисцентни светлини с различни цветове, защото те променят възприятието на цветовете. Или ако все пак решите че искате точно луминисцентни изберете тези със светлина най – близка до дневната.

Осветителни тела в кухнята 7

Осветителни тела в кухнята

Осветителните тела в кухнята 2

Осветителните тела в кухнята

Осветлението в кухнята

Осветителите тела в спалнята

Светлината в спалнята трябва да бъде мека и не натрапчива. Избягвайте централно поставения абажур със светлина насочена надолу. Най – подходящи за спалнята са матовите плафони, които притъпяват и омекотяват светлината. Също така много използвани са осветителни тела поставени зад корнизи, или зад таблата на леглото. Нощните лампи, които се ползват за четене да не са повече от 40 волта. Висящите тавани с вградени осветителни тела са най – подходящи понеже имат опция за регулиране силата на светлината.

Осветителните тела в спалнята 3

Осветителните тела в спалнята 4

Осветителните тела в спалнята 7

Осветителните тела в спалнята 9

Осветителните тела в цпалнята 5

Осветлението в спалнята

Осветителните тела в банята

Банята е мястото където достъпа на слънчевите лъчи е ограничен. Дори и да имате прозорец, той винаги е малък и през него не влиза достатъчно светлина. В банята е важно да имате добре осветено огледало, пред което се гримирате или бръснете. На пазара отдавна се предлагат огледала с вградени осветителни тела. Последните години на пазара се появяват и мивки, вани и душове с  вградени цветни светлини. Имайте предвид, че банята е мястото с най – много влага и поради тази причина контактите, кабелите трябва да са специално приспособени.

Осветителните тела в банята 1

Осветителните тела в банята 3

Осветителните тела в банята

Осветителните тела в банята 4

Осветителните тела в банята 6

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *