Хиперинверторни климатици – най-добрият избор за комфорта на дома

Стане ли дума за климатици, има три разновидности–конвенционални, инверторни климатици и хиперинверторни. Разликите между тях на пръв поглед са минимални, но по отношение на работата и възможностите, които имат, ще откриете съществени различия.

1. Хиперинверторните климатици — последно поколение в областта на климатичните технологии

Тези системи ползват най-новите иновации в технологичен план. Най-качествени материали при изработването си, еко съобразност, минимални щети на околната среда, а също така и най-добро съотношение–икономичност, цена, качество. Изберете ли подобен модел, може да сте сигурни, че сте заложили на най-доброто. Много нисък разход на енергия – почти минимален, минимални нива на шум, а също така устойчивост на работа дори и при по-ниски, или по-високи температури. Т.е. температурните аномалии почти не им пречат.

2. Елегантен дизайн

Каквото и да си говорим, когато става дума за климатици, никой не иска обикновена бяла кутия на стената си. Все повече хора обръщат внимание на формата и на дизайна на тези устройства, за да се впишат по-добре в интериора на дома. При хиперинверторните климатици дори на този акцент е обърнато внимание. При това линията им изпълнява и други функции – да се намали шума на работа, мястото, което заемат, дори и да се улесни монтажа на съоръженията, както и почистването им.

3. Икономичност

Високата цена на тези модели определено има едно сериозно оправдание – ниските сметки за електроенергия. Още първите месеци след употреба, сами ще установите колко по-ниски са разходите за отопление или охлаждане в жилището ви. Системите, освен това са с най-ниски нива на шум, което допълнително прави присъствието им в дома ви още по-незабележимо. И като говорим за разход на енергия, ето параметрите на един хиперинверторен климатик на компанията „Фуджи” — 0.4 kw при охлаждане и 0.5 kw при отопление. Може да го съпоставите с параметрите на един конвенционален или дори инверторен климатик и да добиете представа сами за разходите на енергия.

4. Гаранция за качество

Вече казахме, че тези системи са съвсем ново поколение, но самите производители гарантират на клиентите си, че качеството на машините е в пъти по-добро от това на другите класове климатици. Предимствата са много – по-качествени материали за изработване на корпуса, влагане на повече средства в антибактериалните системи, по-добри и надеждни филтри за предпазване от влага, мухъл, бактерии и вируси, по-малко прах, двуслойно покритие на топлообменника и възможности за улавяне дори на микрочастици, за да се гарантира комфортът по време на работа.

Крайният резултат е чист и свеж въздух, на който се радвате през всеки момент от денонощието.

5. Смарт технология

Различни хиперинверторни климатици предлагат различни смарт функции. Едно от предимствата е, че може да ги управлявате директно през телефона си. Специално Wi-Fi приложение осигурява възможност да включите или изключите устройството дори да сте навън от дома си. Представете си студен зимен ден, а вие бързате да се приберете у дома. Със сигурност бихте се чувствали по-добре, ако имате добре затоплен дом, в който да се сгреете веднага. С това приложение ще можете да настроите температурата на климатика в предпочитания от вас диапазон, а отделно от това, ще може да планирате и кога да се включи системата, за да регулирате по-ефективно нивата на работа.

Същото се отнася и по отношение на безопасността. При екстремни климатични условия навън, ако се притеснявате, че може да има проблем със системата ви, може да я изключите дистанционно, без да се страхувате от токови удари. А и самото съоръжение е достатъчно надеждно, за да сте спокойни относно неговата сигурност и безопасност при токови удари. И има достатъчно допълнителни защити, за да се предотвратят каквито и да е инциденти в дома ви.

И накрая, но не и по важност, безопасността за деца. Новата плазмена технология “Plasma Quad Plus”, гарантира, че съоръжението поддържа стабилна здравословна среда за децата. То улавя бактерии, вируси, алергени, поддържа подходяща влажност на въздуха и така децата се чувстват по-добре у дома.

Ще завършим с още едно предимство, което имат хиперинверторните климатици. Като цяло мощността на климатика зависи от помещението, което се отоплява, като по-малките модели съответно са по-подходящи за по-малки жилища. Но при хиперинверторните климатици имате преимуществото да ги използвате за отопление и на по-големи жилища. При положение, че все пак са и добре изолирани.

Каква марка хиперинвертор да изберем?

Няма да скрием, че най-добрите предложения са на японските компании, така че ако не се притеснявате за парите, това е най-доброто предложение за вас. „Фуджи”, „Фуджицу”, „Мицубиши”, предлагат може би най-доброто съотношение между цена и качество.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *