Видове градински мебели

Екстериора в градинатаСлучвало ли ви се е да вървите по някоя улица и внезапно погледа ви да бъде прикован от райска градина? Вероятно да. И какво прави градината така привлекателна, подканваща и приветлива? Цялото това усещане се създава от цялостния екстериор. Подбора на подходящи материали, цветове и красива растителност ще направят градината ви кътче за отдих, и презареждане.

Има хиляди видове градински мебели на пазара, и когато започнете да търсите такива за пръв път, изборът може да бъде объркващ. Имаме няколко предложения за вас, които могат да ви помогнат да определите кои са най-подходящите мебели за екстериора в градината.

Основни материали

Тиковия дървен материал

тиков дървен материалИзключително красив, като най-често се ползва за градински мебели. Тиковото дърво запазва природните си масла, и издържа на атмосферните влияния. Изисква само обикновено почистване и нанасяне на полир, за да запази дълго време златния си цвят. Тиковото дърво е твърдо и плътно. Ако имате голяма маса направена от този материал би била доста тежка. Най-доброто качество на този дървен материал е, че е много издържлив, но и доста скъп. Евкалипта често се използва като по – евтина алтернатива, но притежава много от качествата на тиковото дърво.

Мебели от лят алуминий

Мебели от лят алуминийПредлагат богата украса, устойчивост на атмосферните влияния, издържливост дълго време. Мебелите от лят алуминий са солидни и няма да бъдат издухани от вятъра, въпреки че са достатъчно леки за да ги местите. По голямата чат от мебелите изработени от лят алуминий са сгъваеми, което позволява да го приберете ако не искате да стоят навън през цялата година.

Текстилен

 Материал направен от втъкани полиестерни нишки. Използва се за покриване на мебелите в градината. Предимствата му са здравина, издържливост, и лекота.

Пейки

Пейка за градината Викториански стилНай-добрия дървен материал, както за пейки така и за маси и столове, както вече споменахме е тиковия. За да има пейката в градината ви добра упора трябва да бъде поставена на равно място. Ако нямате такова в градината, се постарайте да направите, за да се чувствате удобно когато седнете. Не е нужно пейката да се превръща в люлееща пейка.

Шезлонг

Шезлонг в градинатаШезлонга може да бъде направен от много видове материали и размери. Шезлонга може да послужи, като комплимент към цялостния екстериор в градината ви. Някои се произвеждат с колелца и със възможност за сгъване. Това ги прави изключително практични, защото може да ги носите със себе си, когато сте на излет например, и да ги местите там където се мести сянката.

Градински структури

Арките

Цветна аркаТова са едни от най-красивите градински структури, особено когато около тях има навити растения. Те служат идеално за прикриване на евентуален недостатък в градината ви. Освен това се превръщат във фокусираща точка. Те могат да бъдат най различни стилове ,а какъв да изберете вие зависи от цялостното оформление на градината.

Беседките

Беседката в гарадинатаМогат също както и арките да бъдат обградени с пълзящи растения. Да изпиеш кафето си сутрин с любимия човек в беседка обгърната с цъфтящи растения е велико удоволствие. Беседките могат да бъдат в колониален стил, във вид на китайски пагоди. Различни форми размери и материали. Ако имате достатъчно богато въображение, може да поръчате на дърводелец беседка с орнаменти и родени от вашата фантазия. Това допълнително ще предаде идентичност на градината ви.

Може да харесате още...

2 Отговори

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *