Най – красивите замъци в света

Cinderella-CastleЗамъкът е тип укрепена конструкция изградена в Европа и Близкия изток през средновековието от европейските благородници. Учени обсъждат обхвата на думата замък, но обикновено го считат за частна укрепена резиденция принадлежаща на лорд или благородник. Замъците представляват архитектурната слава на една страна , както и пищно произведение на изкуството.

Замъците са приказни на само в своята история, но и в архитектурата и екстериора си. Днес монарси все още обитават голяма част от замъците в световен мащаб, а друга част са останали като туристическа дестинация. За вас сме подготвили списък с най – красивите замъци в света за всички времена, придружени със собствения си архитектурен стил и собствената си история.

Замъкът Малахайд в Ирландия

Замъкът Малахайд все още има запазени части които датират от XII век, а площта му възлиза на около 1,1 км. Намира се близо до село Малахейд откъдето получава и името си. Служил е за резиденция на семейство Талбот.

Malahide CastleЗамъкът Хохенверфен в Австрия

Замъкът Хохенверфен стои високо над австрийския град Верфен в долината Залцах на около 40 км. южно от Залцбург. Замъкът датира от XI век.

hohen werfen castleЗамъкът Кохем в Германия

Замъкът Кохем е с изглед към реката още от началото на XI век. През 1680 г. замъкът бива разрушен от Луй XIV, но германски благородници успяват да го възстановят през XIX век.

Cochem castleЗамъкът Кока в Испания

Замъкът Кока е построен през XV век от Алонсо де Фонсека. Известен е със солидния си външен вид, многоъгълните стени с дебелина 2,5 метра.

Coca castleЗамъкът Дънробин в Шотландия

Замъкът Дънробин съществува от XIII век и е официалното седалище на графиня Съндърланд от клана Съндърланд. Величествената сграда е дело на архитектът Чарлз Бари сътворил и Уестминстърския дворец в Лондон.

Dunrobin CastleЗамъкът де Хаар в Холандия

Замъкът де Хаар е построен през 1300 г. от семейство ван де Хаар. Крепоста е изцяло реставрирана и частично възстановена в края на XIX век и се издига, като истински приказен замък заобиколен от парк с големи дървета заобиколени от стари градини и езера.

de haarЗамъкът Уиндзор в Англия

Замъкът Уиндзор е известен, като една от официалните резиденции на британското кралско семейство. Построен през 1070 г. върху площ от над 13 декара, той остава един от най – големите жилищни замъци в света.

Windsor Castle

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *