Фън Шуй съвети за избор на врата

Входната врата, според Фън Шуй е проводник на положителната енергия в дома ви

Фън Шуй е цяло изкуство, с което може да постигнете пълна хармония във всички сфери на живота си. Що се отнася до дома ви – вашата крепост, може да откриете стотици страници със съвети. Ако искате да оформите жилището си, според тази философия, най-добре е да започнете с нещо просто като входната врата. Фън шуй-специалистите я наричат „Устата на Чи”, защото през нея влиза енергията в дома ви.

Атрактивният външен вид на входната врата радва не само окото. Тя ще привлече положителната енергия във вашия дом или офис. Не трябва да бъде твърде малка или твърде голяма, а пропорционално на размера на сградата.

Понеже входната врата отразява цялостната хармония и просперитет на обитателите, важно е да няма предмети около нея, които да пречат да се отваря свободно.Когато е напълно отворена, не бива да се удря в стена.

Тя трябва да е поне стандартно широка и да води към хола, но не директно в него. По този начин служи като един вид язовир за енергия. Входната врата никога не трябва да се отваря директно в хола. Нужен е някакъв тип преход, който ще забави енергията.

Не забравяйте, че първото нещо, което видят посетителите в дома ви, ще зададе настроението през целия престой. Никъде не трябва да има бъркотия, особено на входа. Хората имат навика да поставят нещата на вратата, за да не ги забравят на тръгване, но става така, че понякога остават там с дни. Това се отразява неблагоприятно на подсъзнанието. За добър поток на енергия у дома тези неща трябва да бъдат премахнати възможно най -скоро.

Най -добрата форма за вратата е овална или правоъгълна в горната част. Дървените врати са по –добрият избор от стъклените. Можете да поставите пакет, чиято огледална повърхност ще отблъсне част от негатива, който влиза в дома ви. Не слагайте такъв тип във вкъщи обаче – това носи нещастие!

За отразяване на енергията сложете на входната врата, извън дома дървени или метални камбани, за да отразите енергията. Те трябва да са кухи и достатъчно големи, за да създадете хубава мелодия, когато се люлеят от вятъра. Приятната музика около и в дома е важен фактор за повишаване на енергията.

Ако имате задна врата, направете така, че входната да не „гледа ” към нея. В противен случай цялата положителна енергия излиза от дома през нея и прозорците. Ако случаят е такъв за вас, поставете нещо, което може да послужи като параван на определено разстояние или по -големи цветя пред нея.

Днес много хора живеят във високи сгради. Препоръчително е никога да не живеете в края на дълъг коридор или пред асансьор или стълби, които позволяват на енергията да тече бързо по тях. И в този случай спасението е в саксийно растение, поставено на входа на коридора. То ще забави изтичането на енергия.

Боята на входната врата, според Фън Шуй

Благосъстоянието на обитателите и настроението на гостите се определя дори от „дреболии” като цвета на входната врата. Нюансите, които изберете трябва да са приятни и да са част от цялостната хармония в дома.


Червеното е най-препоръчваният цвят на входната врата от фън шуй – експертите. То символизира щастие, защита и енергия. Огнената стихия може да ви помогне да се откроите, да бъдете видени и да внесе вдъхновение във вашия дом.

Жълтото се асоциира с елемента Земя, който се отнася до грижа за себе си, заземяване и цялостно благополучие. Този цвят е чудесен за входна врата, ако искате да внесете повече стабилност и спокойствие в дома си.

Синьото и зеленото представляват енергията на дървото. То насърчава растежа, добротата и гъвкавостта.

Сивото и бялото са цветовете на металния елемент. Енергията на метала предизвиква прецизност, красота и елегантност. В допълнение, бялото насърчава радостта.

Черното не е много популярно решение за семейните хора, но е символ на Водата, която се свързва с дълбока мъдрост.

Останалите врати у дома

Всички основни врати в къщата трябва да бъдат изработени от твърд материал. Това важи не само за входна врата, но е от изключителна важност за вратата, водеща към спалнята. По този енергията в дома става много по-благоприятна. Плъзгащите се врати и врати от стъкло могат да се използват като спомагателни врати.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *