Дизайнерски хитринки, които превръщат обикновената кухня в луксозна

Може да се насладите на усещане за лукс дори в бюджетно обзаведена кухня

Кухнята е най – уютното място във всеки дом. Това е пространството, в което не само вършите най-много работа в дома си, но и прекарвате споделени мигове със семейството, събирате се с приятели или просто започвате/приключвате деня. Всички тези моменти са изключително важни, което предполага и обстановката да бъде на ниво. Въпросът е, че обзавеждането на кухня е голяма инвестиция. Ще бъде жалко, ако заради липсата на пари се съгласите на нефункционален интериор или такъв, който е далеч от представата ви за красота. За ваша радост, има шанс да пресъздадете усещане за комфорт и лукс с умерени разходи. Важно е само да се придържате към съветите на опитните дизайнери:

Добър план преди всичко останало

Хубав ремонт и обзавеждане не се правят само с пари. Много по-важна е стратегията ви за действие. След като сте наясно с особеностите на местоположението на кухнята, свързването на комуникациите, позицията на вратите и прозорците, сте в състояние да направите следващите стъпки правилно.

Огледайте възможностите си, сравнете със снимки в мрежата и разберете какво, всъщност, искате. След това трябва направите важните избори на:

Техника – каква и в какво количество ви е необходима, ще бъдат ли вградени уредите или просто подредени.

Височина на кухненската гарнитура и шкафовете – взимат се предвид особеностите на стаята;

Покритие на фасадата на мебелите – тук трябва да изберете не само текстура и цвят на плоскостите, но и дали да бъдат гланцирани или матирани;

Допълнителни шкафове и рафтове за съхранение, от които имате нужда.

Добре балансираният, хармоничен интериор на кухнята с лекота ще бъде оформен с помощта на дизайнер. Парите, инвестирани в професионални услуги си струват наистина. Консултантът ще ви предпази от грешки, които създават необходимост от промени и допълнителни разходи. Той ще ви ориентира в морето от предлагане на мебели, аксесоари, покрития. Ако не е във възможностите ви обаче, имайте предвид най-актуалните тенденции сред хората с възможности в момента:

Бляскаво и едноцветно

Минимализмът е устойчива тенденция в света на интериорния дизайн. Лаконичните решения и монохромните нюанси са въплъщение на днешната елегантност. Изборът говори за възможностите ви – статистиката показва, че хората със сериозни доходи залагат на сдържаната цветова схема.

Ако се чудите от къде да започнете, ще ви насочим към всички нюанси на сивото (които са много повече от петдесет!), класическите бяло и бежово, маслинено. Използвайки ги, никога няма да прекрачите тънката граница между лукса и лошия вкус. Няма да е грешка да заложите на цветови комбинации и топли нюанси, но със лаконичното монохромие по-лесно ще се радвате на изискана атмосфера.

Блясъкът е нещо задължително в елегантния интериор, но и много коварен негов елемент. Гладките огледални повърхности имат коварното свойство да подчертават цената на мебелите и уменията на производителя. Ако ще използвате подобен вид довършителни работи, трябва да знаете, че подхождат само на скъпи висококачествени мебели.

Естествените материали винаги са на мода

Годините летят, стиловете и модата се менят, но неща като естествено дърво, благороден мрамор, стъкло винаги са на мода. Тук ще кажете „Но те са толкова скъпи!” и да, ще бъдете прави. Но ако ги използвате поне във фасадите на мебелите и в плотовете, кухнята ви ще има един наистина специален скъп блясък.

Фасади и стелажи

Електрическите уреди са просто задължителни в кухнята, но не е задължително да се набиват в очи и да ангажират вниманието ни. За целта съвременните производители на мебели създават такива модели, които позволяват или елегантното им сливане с композицията, или директно ги скриват от погледа.

Успоредно с това, дизайнерите препоръчват използване на рафтове и отворените отделения. Те придават на кухненското обзавеждане лекота, а самото пространство изглежда по -просторно.

Освен това, използвайки ги, можете да подредите красиви композиции от сервизи, плодове и зеленчуци. Те ще се променят непрекъснато, но създават уют и индивидуален стил във вашата кухня.

Осветление

Дежурният кухненски полюлей е добре да бъде „подкрепен” с меко осветление около витрините. Помислете за ЛЕД ленти, които ще осветят тъмните отделения на шкафовете и работната зона.

Свалете дръжките!

Лаконичността в модерното кухненско обзавеждане не се отнася само до декоративните елементи и боите. Нуждата от семпло изящество засяга и неща като дръжките. Истински хит са мебелите, чиито врати са със система open to touch! Благодарение на тях не само дизайна на модулите изглежда изчистен. Те са страшно удобни за използване – просто едно движение на пръста и шкафът се отваря. Има модели, които са настроени така, че да се затворят след 10 секунди.

Елементи в плюс

След като сте „сложили” всички необходими шкафове, витрини и уреди, остава да подредите наистина красив, но семпъл комплект маса със столове в къта на трапезарията и да инвестирате в такива метални елементи, чийто благороден блясък няма да се промени за година. Бъдете търпеливи и много взискателни към нещата, с които се обграждате. В крайна сметка съвършенството и елегантността си личат най-много в детайлите!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.