Нов живот за старите вещи

полезни съвети за ежедневиетоНова употреба на старите неща

Всички ние имаме в къщата си стари и непотребни вещи. Вместо да ги захвърлим с лекота може да разберем как те ще ни бъдат полезни. По този начин ще спестим малко пари, които може да вложим в закупуването на нещо ново и полезно за дома. Ние ви предлагаме няколко идеи които със сигурност ще бъдат от полза.

Четка за зъби

Използвайте стара но чиста четка за зъби за да отстраните косата на прясно обелена царевица. Косъмчетата на четката за зъби ще ги премахнат бързо и ефективно.

Растително масло

Растителното масло ще доведе до допълнителен блясък на кожените обувки. С парцал почистете запрашената повърхност, след това напоете чиста кърпа с капка растително масло и забършете. Резултатът е налице.

Кибритена кутийка.

Вземете една кибритена кутийка и вътре сложете няколко игли, безопасна игла и няколко конеца. Пуснете я в чантата си, така винаги ще разполагате комплект за шиене, ако внезапно ви потрябва.

Кутия от стара аудио касета

Тази кутия може да използвате за да събирате ненужни слушалки и ли други дребни кабелчета, които често се оплитат или не знаете къде се намират когато ви потрябват.

Празна кутия от салфетки

Вместо да слагате всички найлонови торбички под мивката, и те да се пръскат когато искате да си вземете само една, спокойно може да ги поставяте в празни кутии от салфетки. По този начин ще бъдат подредени и винаги под ръка.

Стара шапка за душ

Неупотребяваната водна шапка за коса ще ви послужи чудесно, ако ви се налага да пътувате. Ето защо: Сложете обувките си вътре това ще ги предпази от замърсяване. Това може да го направите и когато зимата приближава и трябва да приберете летните обувки в шкафа. За да ги предпазите от запрашване опаковайте в старите си водни шапки.

Старата сапунерка

За да предпазите фотоапарата си когато трябва да го сложите в пътнически сак, най-добре го сложете в сапунерка. Тя ще го предпази защото е направена от твърда пластмаса.

Алуминиево фолио

Когато започнете да боядисвате вратата увийте бравата и дръжката с алуминиевото фолио,това ще предотврати нежеланите оцветявания.

Пресата за изправяне на коса

Сигурно във всеки един дом в който има жена има и такава преса. Ако с обикновената ютия не успявате да изгладите между копчетата на ризата, просто включете пресата и го направете с нея.

Контейнерите за контактни лещи

Ако блистерите с лекарства ви пречат в чантата, а трябва да приемате някакви, най-лесно за вас би било да сложите таблетките в контейнери за контактни лещи които вече не ползвате.

Найлоновата торбичка

Повечето хора след като приберат продуктите в хладилника след пазар, просто захвърлят найлоновата торбичка. Но тя ще ви бъде полезна когато искате да преместите цвете в друга саксия, но тя се оказва доста по-голяма от необходимото. И така вместо да купувате нова, просто на дъното на тази намачкайте найлоновата торбичка като просто гледате да не запушите отворите от които изтича водата.

Пластмасовите сламки

Ако ви донесат букет цветя, а вазата ви се окаже прекалено висока за тях, напъхайте дръжките в пластмасови сламки. Така вече ще може да сложите букета във вазата.

Безцветен лак за нокти

За да предпазите копчетата на дистанционното от захабяване просто ги намажете с тънък слой безцветен лак.

Прочетения вестник

Освен да си палите печката с него може да го използвате и за други цели. Той се ползва като влагоабсорбатор, поради наличието на голямо количество мастило. През зимата често се прибирате с мокри ходила, съответно и обувките ви са мокри. За да се отървете от влагата ги натъпчете с вестници през нощта. Когато се събудите ще може да обуете сухи обувки.

Мокрите кърпички

Всички ползваме ароматизирани мокри кърпички, но малко се досещат че могат да имат и друга употреба освен да си забършем ръцете с тях. Ако имаме така да се каже вмирисани обувки сложете по една кърпичка във всяка и оставете да престоят през нощта.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *