Най – издържливата лампа струва 70 лева

екологична лампаПомните ли изключителния ЛЕД, които правителството обяви за най-зелената крушка създавана някога? Е, сега вече може ида си я купите. Но вероятно няма. Защото обичате да правите неща, като да се храните и да плащане  наема.

Ние знаехме, че това изобретение ще бъде скъпо. Цифрата която се разпространяваше беше около 50 лева, и коментиращите  наблизо и далече мислеха, че повечето потребители ще изпаднат в шок, когато разберат каква е цената на зелената крушка.

Филипс се представиха с такава лампа с продажна цена 70 лева. Седемдесет лева?! Та това е половината на 140 лева!!!

На практика се знае, че лампата ще издържи 10,000 часа и ще спестява пари докато е в употреба. Но това е прекалено голяма инвестиция. Можете да си купите обувки например за по-малко пари! Можете да направите незабравима вечеря с тези средства! Или още по-обичайното, може да си купите цял кашон с обикновени лампи.

Точно това е проблема. Хората не са много доволни от удовлетворение, което ще получат но по-късно. Дори ако тази 70 левова лампа работи вечно, хората могат да изтъкнат поне сто причини, поради които тази вечност може да е съвсем скоро, и този разход би бил неоправдан.

Но всъщност“работещата вечно“е част от проблема също. Не ви правят голяма услуга, ако лампите ви ще работят 22 години, защото това наистина е цяла вечност. Едва ли имате желание да местите това осветително тяло от къща в къща.

И докато сте наясно, че нито една от тях не е вечно практична, поради каквато и да е причина, 70 лева просто прескачат вижданията ни за цени на лампи. Освен ако не могат да ви правят сандвичи или да ви плащат таксите.

И най-вече не трябва да забравяме, че добре познатите компактни флоуресцентни лампи  още съществуват.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *