Обзавеждане на всекидневната – дързост и красота

Всекидневна стаяВсички сме наясно с това, че всекидневната е стаята, в която прекарваме най-много време. За това всеки от нас се стреми тя да изглежда уютна и приветлива. Това трябва да бъде кътчето където си почиваме, забавляваме се и посрещаме близки и приятели. Всекидневната е стаята която виждат първо гостите ни, затова тя трябва да изглежда красива подредена и модерна разбира се. И всичко това, не само заради хората, а и заради нас самите.

Предлагаме ви няколко съвета които могат да ви помогнат  да бъде всекидневната ви наистина най-приятното кътче в дома ви.

Мястото на дивана

Мястото на дивана във всекидневнатаДивана обикновено е най-голямата мебел във всекидневната, затова ако е поставена на правилното място, може да направи всичко вътре да изглежда различно. Един от най-полезните съвети, които можем да ви дадем е да разположите дивана срещу вратата. Без значение дали се пада в единия или другия ъгъл. Ако все пак се налага да го сложите с гръб към вратата, добавете рафт с книги зад него или масичка с лампа произведение на изкуството, за да изглежда по приветливо пространството.

Създайте точка за фокус

Камина във всекидневнатаВсеки от нас има нужда от местенце което е любимо на погледа му. Без значение дали това е камина, красиво произведение на изкуството, прекрасна гледка през прозореца, аквариум с рибки и много много други. Ние имаме нужда от това местенце за да се откъсваме за миг от заобикалящия ни понякога натоварващ свят. Ако все още не сте направили такова местенце, не е нужно да хуквате по магазините. Просто на стената срещу дивана сложете предмета който ви е любим, било то картина или някакво цвете. Също така може да сложите възглавници на дивана които са в любимия ви цвят, това допълнително ще допринесе за доброто ви настроение.

Купете си зашеметяващ килим

Килима във всекидневнатаСтрахотния вид на една стая започва с килима. Преди да предприемете покупка, помислете за това как точно са разположени мебелите в стаята. Ако имате много свободно пространство, задължително го покрийте с голям килим, така гостите ви няма да стъпват директно върху теракота. Ако имате масичка за хранене в единия край на стаята ползвайте малко килимче, което да покрива само основната част около масата. Като допълнителен аксесоар може да добавите няколко възглавници на килима, които допълнително създават усещане за комфорт.

Балансирайте

баланс на цветоветеПостарайте се баланса в стаята ви да бъде от тавана до пода. Недопустимо е да смесвате различни стилове във всекидневната. Не може да съчетаете по никакъв начин китайски орнаменти с антични мебели и неонови светлини. Ако държите много на някоя старинна масичка например отделете кътче в едната част на стаята, за да я поставите там и съчетайте с подходящи столове. Така аранжирана стаята ще има завършен вид. Избягвайте разпръснатите вещи от различен стил. Това ще направи всекидневната ви да изглежда комично, а никой не желае такъв ефект.

Омекотете пространството във всекидневната

Меки цветове във всекидневнатаТази стая трябва да изглежда подканващо. Предизвикващо усещане за комфорт и спокойствие. За да постигнете този ефект избягвайте натрапчивите предмети. Вместо огромен полюлей, сложете няколко настолни лами или лампиони, те мигновено омекотяват цялостния изглед в стаята. Ако искате по-силни акценти в някои части на стаята, не залагайте на огромни вещи, по скоро се доверете на цветовете. Много по-привлекателно биха изглеждали няколко цветни възглавнички, отколкото диван с различни цветове.

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. Kicka Terzieva каза:

    много красиво!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *