Пролет у дома — свежи идеи за празнични декорации

С наближаването на едни от най-големите празници и настъпването на пролетта, неизменно ни се иска да придадем по-жив и празничен вид на дома. Дори и да не може да излезете по магазините, за да изберете подходящи празнични декорации, лесно може да си направите подобни и у дома.

празнични декорации (2)

Хартиени цветя

За целта са ви необходими цветна хартия, молив и ножица. Просто нарисувайте от едната страна формите за цветя, изрежете и залепете различните цветя. Може да ги залепите върху пластмасови чинии от двете страни или върху балони. И да ги поставите на тавана, около стените, или на терасата. Изглеждат свежи и оригинални.

С цветята можете да направите и красива картина или пано за стена. Може да използвате още тел или други материали, за да декорирате паното.

празнични декорации (3)

Пролетен оазис

За тази цел ще ви е необходима огромна купа, може и от дърво. Поставете на дъното найлоново фолио или черен найлон, а върху него насипете пръст. Разположете вътре различни растения, а може да добавите и няколко яйца. И сте готови.

декорация за врата

Кошница — чадър

Чадърът също може да се превърне в красива кошница за цветя. Махнете металните обръчи отвътре, залепете гъба и изпънете с дървени пръчки част от плата. Напълнете кошницата с цветя, налейте вода в гъбата и може да я разположите върху вратата.

И още една идея. Чадърът може да се превърне в букет, ако поставите цветя в горната му част и завържете с панделка по средата, така че да прилича на букет. Може да го поставите отвън на вратата, или да го поднесете като празнична изненада.

яйца

Яйца от балони

За целта ви е нужен балон и цветен канап в различни цветове, както и купа с 1 чаена чаша вода и две чаши захар. Залейте с разтвора балона и го увийте с канапа. Поставете върху картонени поставки, за да изсъхне, след което може да спукате балона и да го извадите. Готовите яйца поставете във фруктиера или друга поставка и може да ги използвате за декорация.

гнезда от щипки

Гнезда за цветя

Невероятно лесно и просто декоративно украшение, за което се нуждаете само от дървени шипки и стара консервна кутия. Просто махнете капака на кутията, измийте я добре, подсушете я и наредете щипките в кръг, като ги поставите надолу. Може да поставите вътре изкуствена трева и листа и да добавите яйца.

И още една идея за градинска декорация с чадъри

Поставете въжета на височина около два метра, разтворете чадърите и ги закрепете върху въжетата, които сте опънали над главата си. Вържете дръжките с въжета, за да не се люлеят и ще имате чудесна декорация за градината и хубава сянка.

празнични декорации (4)

Градина в дървена кора

Това е чудесен декоративен елемент за празнична маса. Нужна ви е дебела и доста дълга и широка кора от дърво, както и зелен мъх. Пръснете го по дължина на цялата кора. Между тях поставете малки стъклени шишенца от ароматизатор за въздух или други подобни, в които да сложите макове, минзухари, рози, мимози и други цветя. Добавете още бели яйца и малки пъдпъдъчи яйца, както и цветове от божур. Поставете на масата и имате перфектна декорация.

празнични декорации (5)

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *