Преобразете стените у дома с помощта на бои

Боя в няколко нюанса и умело подбрани форми могат да превърнат дори стените в интериорен акцент

Когато обсъждаме поредния ремонт на дома си, обикновено се спираме на мебелите и интересни аксесоари. Те стават естествен акцент на обзавеждането, а стените ми си струват второстепенни. За тях избираме тапети или боя, която подхожда на усещането ни за уют и красиво. Смятаме, че се нуждаем от картини или друг тип произведения на изкуството, за да ги украсим. Истината е, че стените са съществена част от интериора. Ако изберем подходяща боя и идея, която да осъществим, можем дори да ги превърнем във впечатляваща, единствена по рода си украса.

Ако вие искате да имате подобна оригинална декорация, грабвайте боите и направете:

1. Хармонично подредени геометрични фигури

За да създадете необичайна, интересна и лесна за изпълнение декорация на стена, са нужни само любим цвят за боя и…шаблон на любимата ви геометрична фигура! На монохромнен тон изрисувайте в контрастен цвят редове с триъгълници, квадрати, ромбове, кръгове. Направете го само на една стена, за да не претоварвате атмосферата на стаята!

Оставете се на вътрешното си усещане за хармония и изберете подходящата фигура и нюанс, който да подхожда на останалата част на интериора.

2. Абстрактна композиция от фигури


Еднообразните редове с фигури се правят лесно, но честно казано скоро ще омръзнат на по-артистичните хора. Ако душата ви копнее за провокации в дизайна, може да постигнете такава с проста комбинация от фигури. Три или два разноцветни правоъгълника ще изглеждат не като боядисани фигури, а истинска абстрактна картина…стига да изберете подходящата гама за тях. Всекидневната на една млада ще изглежда добре украсена в трио от топли цветове, мъжкият хол – с композиция от неутрални нюанси на сиво.

3. Двуцветен декор

Интересна, но естествена е комбинацията от два цвята по стените. Дори може да не се ограничавате само с тях. Маркирайте част от тавана – така ще оформите деликатно зониране, ако имате на разположение малък апартамент и многофункцонални стаи.

Ще ви посъветваме да проявите смелост. Не е нужно да правите класически комбинации като „Черно и бяло”, „жълто и синьо”, „бяло и сиво”. Подходете екстравагантно и заложете на необичайни, но съчетания като „лимонено и сиво”, „розово и зелено”.

4. Омбре декорация


Омбрето още не е излязло от мода и това ще го видите не само по косите и маникюра на дамите. Преливащите нюанси от един цвят изглеждат великолепно и като част от декорацията на дома. Ако омбрето е от сини нюанси може да се почувствате като в море или облаци, зеленото се асоциира с богатството на природата, а розовото – със света на сънищата.

5. Гледна точка

Гениалното обикновено е много просто! Просто поставете светла „точка” на тъмен фон! Лесно е да се направи: Изрисувайте с помощта на подходящ шаблон голям бял кръг на тъмен фон. Това е повече от акцент! Събира не само внимание, но и провокира въображението. Ако направите „точката” си жълта, асоциацията ви ще е малко по-друга – слънце или пълнолуние, в зависимост от фона, който сте избрали.

6.Истинска картина

Независимо дали ще поръчате приказен или романтичен стенопис, пейзаж или абстрактна идея, стена, която сама по себе си е картина е най-доброто, което може да измислите. Тя предлага цял спектакъл за наблюдение. Създава усещане за неповторима, дори луксозна атмосфера. За да я получите, разбира се, трябва да имате готова идея и ръката на истински художник, който да я претвори в реалност!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *