Интересни идеи за коледна декорация

Коледа з

Зимните празници чукат на вратата, а освен да украсите елхата, можете да направите още много за атмосферата в дома си. Ако искате да придадете празничен и тържествен вид на вашия дом, ето няколко интересни идеи, как да го постигнете.

Зимна приказка

Дневната е мястото, в което семейството и приятелите прекарват най-много време заедно, затова е и пространството, което най-пълно отразява празничната атмосфера и хармонията в дома. Прекрасно решение да придадете празнична атмосфера на къщата е като окачите чорапи над камината или просто я украсите с шишарки и свещи. Коледен венец на входната врата също ще създаде усещане за празничност, а и определено ще ви радва, когато се прибирате у дома.

розова коледа

Традиционно коледните цветове са бяло, зелено и червено, но кой е казал, че розовото и златното нямат място в украсата на дома?

коледна маса

За розовото казват, че не е само цвят, но и отношение към живота. Въпреки че не е традиционен избор на цвят за новогодишен или коледен декор, в комбинация с бяло, златно и зелено може да придаде наистина красив и впечатляващ празничен вид на дома. Можете да зарадвате децата като декорирате масата със златни и розови коледни елхички от картон. Също толкова добре розовото пасва и на елхата.

Интериорни идеи

Нещо старо, нещо ново и нещо от сърце

Луксозните нови играчки по елхата ще придадат блясък на празника, а рисувания порцеланов сервиз на баба ви, със сигурност ще допринесе за усещането на уют. Но въпреки това, за да бъде празника идеален, добавете нещо изработено и от вас самите. Нещо, което сте направили сами и от сърце. Например да „облечете“ мебелите си със саморъчно изплетени пуловери.

Изключително творческо решение са плетените парчета от вълна, които ще ви помогнат визуално да стоплите вашия дом. Старите плетени пуловери са идеалният избор за тази цел, а и можете да ги възползвате от множество различни начини. С плетените материи можете да тапицирате мебелите, а старите пуловери да използвате и за напълно нов и истински зимен вид на възглавниците, кошниците, вазите и бутилките в дома ви.

декоративни

Плетените декорации за мебели, ще придадат уют на всеки дом. Облечете старите лампи в зимни пуловери, а от ръкавите на пуловер направете нови зимни „дрехи“ за саксии или вази. Увийте дори възглавничките в топли пуловери и ги разпръснете по пода. Плетените декорации страхотно подхождат на дърво, пластмаса, бетон или керамика и създават по-мека и приятна атмосфера в дома.

коледа

Празнувайте Коледа по италиански

Италианците са известни с добрия си вкус и той не им изневерява дори на Коледа. Ако не искате по празниците да превръщате дома си в музей на кича, само и само да впечатлите съседите, ето как да му придадете празнична атмосфера и изискан ви.

Вместо да затрупвате стените с гирлянд и играчки, заложете на няколко леки акцента. Елха декорирана с традиционни играчки, венец над камината или на вратата, още един по-малък венец на масата ви за хранене декориран със свещ и един старомоден фенер в някой ъгъл. Напълно достатъчно, за да придадете празнична атмосфера у дома, а също така и красиво.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *