Футуристичен дом в 5 лесни стъпки

Футуристичен дом? Изглежда сложно, невероятно, но и изключително красиво. Ако обичате нестандартните неща и искате да превърнете дома си в сцена от фантастичен филм, тези идеи са точно за вас. Вижте как в 5 лесни стъпки можете да преобразите дома си:

дом 2

1. Цветовете

Започнете от цветовете на стаите. Бялото е класика в жанра, особено, ако искате футуристичен дом. Заложете на белите цветове или 3 D плочките за декорация на стените. Окачените тавани и приглушените светлини също са от значение.

интериор

Неоновите нюанси също могат да повлияят на футуристичната атмосфера. Нестандартен панел на тавана, в който да вградите синьо-бели светлини, или стенни лампи, които да осветяват елементи от декора. Можете да вкарате и неонови акценти, за да подчертаете един или друг елемент от интериора.

всекидневна

2. Осветлението

Осветлението е от особено значение. Малки лампички тип „луна“, LED лампи, които да са монтирани под окачения таван или специално поставени лампи по стените, отразяващи се в тавана, могат да придадат на помещението футуристичен вид. Всъщност атмосферата зависи много от светлината, затова е добре да проучите внимателно този стил или да се консултирате със специалист, за да постигнете желания ефект.

Интериорен дизайн

3. Мебелите

Като цяло интериорът на футуристичния дом е изчистен, минималистичен и много опростен. И все пак, за да постигнете идеалния ефект заложете на мебели с изчистена линия, овални форми и светли цветове.Обзавеждане

Идеални за футуристичния дом са модерни мебели в бяло и черно. Ако искате да внесете пъстрота в помещението, заложете на ярки цветни лампи монтирани под самата мебел, или на отделни цветни акценти в самото помещение. Например можете да съчетаете синия килим със сини лампи, или 3D панел, който да покрива част стената и тавана. Ефектът е троен — очите ви ще си починат от искрящо белия цвят, ще можете оптически да разделите помещението на отделни зони и ще освежите дома си.

стил

4. Дизайнът

спалня

По отношение на дизайна на мебелите, изчистените линии и едноцветната дамаска, която да се вписва в интериора са от основно значение. Черната техника е с достатъчно иновативен дизайн, така че няма защо да се притеснявате, че няма да се вписва в дома ви.

кухня

Кухнята може да се превърне в най-голямото предизвикателство за вас, но и тук има лесно решение на проблема. Монтирайте осветителните лампи под горните шкафове, както и няколко LED лампи на тавана. Шкафовете нека да бъдат бели, леденосини, или друг студен цвят, за да допълнят футуристичния дизайн на дома ми. Изчистени линии на шкафовете, леко асиметрични, идеално ще допълнят интериора. Ако планирате да монтирате кухненски остров той също трябва да бъде с неправилен, но в същото време изчистен геометричен дизайн. Модерен стъклокерамичен плот за вграждане и печка, която е скрита в острова идеално ще допълнят атмосферата.

кухня дизайн

Модерната версия на класическото легло с балдахин най-добре се вписва във футуристичния интериор, но ако нямате пари за подобна иновация или просто не ви харесва идеята да спите в кутия, има и по-приемливо решение. Легло с платформа и окачен таван, както и заден панел в цвят контрастиращ с останалата част от стената, идеално се вписва в интериора. А спалнята ви успешно ще заприлича на част от космически кораб.

5. Растенията

интериор 2

Въпреки че специалистите по интериорен дизайн съветват да забравите за растенията, когато създавате дом от бъдещето, една иновативна градина у дома, обградена в геометрична рамка, не само ще освежи интериора, но и атмосферата.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *