Оптически просторна спалня

СпалнятаСпалнята  е нашето светилище, в което се усамотяваме всяка вечер, разтоварваме от стреса от външния свят. Праз нашия живот спалните ни са интимното и личното пространство, където първо сме се научили да спим сами, където първо сме се научили да не спим сами, където сме оставали насаме с мислите си за първи път, и това вероятно е мястото за което сме взели първото си решение за преустройство.

Много от нас притежават спалня, която е по -малко отколкото им се иска, но има доста начини, които могат да направят така, че стаята да изглежда по – просторна. Ние ще ви предложим няколко прости за изпълнение съвета.

Отървете се от бъркотията

Колкото повече предмети имате в спалнята, толкова по-претрупана и мака ще изглежда тя. Огледайте се наоколо, виждате ли перваза а пода? Ако разглеждате безкрайната си спалня, никога няма да видите перваза. Това вероятно означава че имате прекалено много мебели и лични принадлежности. Опитайте се да използвате част от тези мебели в другите стаи на къщата или апартамента. Ако изобщо не се нуждаете от тях няма нужда да ги пазите, само защото не ви се иска да се разделите с тях. Помислете за това, че ще имате много повече пространство и ще спрете да се удряте в ръбовете им. Отървете се от раклата, която е пълна със стари неизползваеми дрехи и завивки. Не ви е нужна повече от една нощна масичка. Когато влезете в стаята искате да видите свободно пространство, а не натрупване на излишни предмети. Ако премахнете всички тях, това моментално ще създаде илюзия за по-голяма стая.

Купувайте мебели, които максимизират големината на стените

Пазаруването на мебели може да бъде предизвикателство, особено ако не знаете от какво точно имате нужда. В малка спалня измерете разстоянието на стените с които разполагате и пресметнете колко от това пространство ще бъде отнето от мебелите. Установено е, че праволинейните мебели с различни извивки, създават илюзия за повече пространство. Висящите лампи са отличен избор, ако искате да направите така, че пода да бъде по-просторен. Тези със стойката заемат излишно място.

Добавете акцент върху тавана

акцент на таванаВ последните години декорацията на тавана стана широко разпространена. Добавя се пето измерение в стаята, на този детайл често не се обръща необходимото внимание. Ако имате възможност направете това с тавана в спалнята си и ще видите колко положителни отзиви ще получите. Ако имате стандартен таван, просто използвайте светли цветове, за да заблудите погледа и създадете илюзията за по-голямо пространство. Може да си закупите специални лепенки които се нанасят върху латекс за да направите стаята си по разчупена.

Кът за четене ще направи стаята ви успокояваща

Разпространеното схващане, че спалнята е само за спане и преобличане е много погрешно. Ако в едното ъгълче поставите стол и малка масичка, това ще ви кара да оставате там, по-дълго време и да препрочитате любимата си книга.

Изберете мултифункционални мебели

За да спестите допълнително пространство, изберете мебели които може да ви послужат за няколко неща. Например може да си купите гардероб, не от най-големите разбита се , които да може да събира дрехите ви, да има място за телевизор, и рафт за книгите ви. Така си спестявате място, като нямате нужда от допълнителна маса и рафтове на стената.

Помислете за малки „складове“

Вероятно разполагате с безброи дреболии които постоянно ви трябват, и са разпръснати из цялата стая. За да избегнете безпорядъка просто може да си направите малък склад. Плетена кошница би ви свършила идеална работа, така никои няма да разбере какво всъщност се опитвате да скриете. Същото може да направите с дребните играчки на децата, Съберете ги в кошница и просто ги напъхайте под леглото. Звучи малко комично, но ако нямате достатъчно пространство е практично.

Със или без телевизор

Да имате или не, телевизор в стаята си зависи изцяло от вас. Но тук и сами се досещате, че ако разполагате с ограничено пространство може да се насочите само и единствени към плоско екранните видове.

Изберете цвета мъдро

Тъмните цветове в малката стая може да я накара да изглежда като пещера. Ако все пак сте привърженик на тъмните цветови гами, ги използвайте само като аксесоари. Възглавници , килими или декоративни фигурки. Използвайте светли цветове върху стените и тавана, за да отворите пространството визуално.

Създайте точка за фокусиране

СпалнятаАко имате изкючително произведение на изкуството го сложете над леглото, по този начин отвличате вниманието от останалата част на стаята. Постарайте се да подчертаете предимствата на мебелите си. Ако леглото ви не е от най-впечатляващите, но имате красив старинен скрин. Сложете ваза с цветя отгоре за да привлечете погледа.

Малката спалня може да бъде предизвикателство, но може да стане най-уютното кътче в дома ви само ако се потрудите малко и използвате въображението си. Включете всички тези идеи в преустройството и на другите стаи, за да разберете че наистина дома ви може да стане много по – просторен. Няма да измени квадратурата си но е напълно достатъчно да ви накара да се почувствате по – свободни в движенията си.

 

 

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *