Матраците преди и матраците днес

matraciМатраците и леглата датират от ерата на неолита, като тогава са представлявали купчина сухи листа и слама покрити с животински кожи. За да не бъдат поставяни директно върху земята хората използвали дървени подпори. Първите водни легла били създадени 3600 г. пр. Хр. като за целта кози кожи се пълнели с вода. Древните римляни и тези, които били по – заможни използвали ленени торби пълни с пера за матраци, а бедните използвали за целта торби пълни със сено, вълна или тръстика.

Матрак

За наша радост днес матраците съвсем не изглеждат по този начин. С напредъка на технологиите и научните изследвания на пазара се появиха матраците dormeo, латексовите и матраците от мемори пяна. Всички те създадени с изключителни свойства предразполагащи към пълноценна почивка и спокоен сън.

Всички ние сме чели приказката за „Принцесата и граховото зърно“ и знаем колко е неприятно дори невъзможно да спиш върху неравна повърхност. Е, може да не сме принцове и принцеси, но определено на пазара се предлагат матраци достойни за такива особи.

За да бъдем работоспособни, спокойни и усмихнати е важно да се наспиваме добре, а това няма как да се случи ако матрака в спалнята е некачествен. За да се сдобиете с такъв е необходимо малко проучване на пазара. Богатото разнообразие, което съществува днес е в състояние да ни затрудни, а за да не се случва това първо трябва да сме наясно с предпочитанията си. Ако знаем какво точно търсим, то няма начин да не го открием в някой от специализираните магазини.

Важно е да бъдем взискателни, когато става дума за матраците, защото от това може да зависи благополучието на цялото семейство. Както вече споменахме недоспиването води до раздразнение, понижаване на тонуса, работоспособността и като цяло отношението ни към заобикалящия свят. Не се лишавайте от радостите на живота, като спите на неудобен матрак. Погрижете се за физическото и психическото си здраве навреме.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *