5 свежи идеи за модерната спалня

Съвременната спалня не е просто място за почивка, а специално кътче от дома, което отразява личния ни вкус и светоусещане. И макар всяка стая от дома да разкрива част от личността ни, именно спалнята е мястото, където най-пълно можем да изразим себе си.

спалнята

модерна спалня

Дайте израз на творческия си дух

Ако сте креативна натура и обичате нестандартните идеи, превърнете спалнята си от място за сън и почивка, в творчески кът. Можете да боядисате стените в бяло и да добавите поетически цитат за акцент. Така не само ще отдадете почит на любимия си писател, но в същото време, ще придадете оригинално излъчване на стаята си.

Вместо тежки килими, покрийте пода с паркет в светли и тъмни тонове, който ще контрастира прекрасно с останалата част от обзавеждането. Малко бюро до прозореца и раздвижена етажерка край него ще направят стаята ви още по-атрактивна. Най-долния рафт на етажерката можете да използвате като нощна масичка, на която да поставите нощната си лампа и будилника.

съвременна спалня

Играйте си с цветовете

Друг вариант, да придадете на стаята си модерен и оригинален вид, е като заложите на контрастни цветове. Съчетайте тъмни или светли стени със светъл под, но изберете спалня от тъмно дърво за акцент. Допълнете с няколко картини на стената в рамки от тъмно дърво и завършете с няколко висящи голи крушки, които да придадат по-нестандартен вид на стаята.

елегантна спалня

Изхвърлете излишните мебели — минимализмът отново е на мода

Забравете за малките нощни шкафчета, масичките, или етажерките. Изхвърлете излишните мебели и поставете само едно голямо легло с платформа. То ще преобрази напълно вашата спалня, особено, ако е поставено на подиум. В случай, че стаята е по-малка можете да я разширите оптически с огледални стени на дрешника. Махнете всички излишни мебели и използвайте големи прозорци за повече естествена светлина. Заложете на светлите цветове в помещението, а ако искате да получите контрастен ефект, декорирайте леглото в по-тъмни тонове.

малката спалня

Големи идеи за малки пространства

Понякога най-големите идеи се раждат именно в малките пространства. Мечтаете си за голяма спалня, а живеете в едностаен апартамент? Никакъв проблем! Разделете всекидневната на две нива. На долното разположете къта за почивка, оформен с помощта на диван, малък килим и масичка за кафе. А над него, с помощта на колони, или платформа можете да поставите спалнята. В зависимост от това с какво пространство разполагате, можете да заложите и на висяща спалня. Така докато спите, ще имате усещането, че се реете в облаците по време на сън. Висящите легла са истински хит и са изключително желани в последно време. Освен това със сигурност ще бъдат изключително атрактивен акцент в дома ви, ако  изберете някое от тях.

просторна спалня

Потърсете вдъхновение от природата

Природата е прекрасен източник на идеи за обзавеждането на спалнята. Независимо дали става въпрос за избора на цветове, или декориране на стаята, тя е истински извор на вдъхновение. Цветове като землистокафявото и тревистозеленото ще придадат уют на спалнята, а ако някое декоративно растение поставено в ъгъла със сигурност ще освежи помещението. Ако харесвате нестандартните неща, можете да монтирате водопад на една от стените в спалнята. Така със сигурност ще имате възможност да се наслаждавате на природата и у дома. Ако живеете в къща сред природата, пък просто остъклете едната от стените на стаята, и ще се наслаждавате на прекрасна гледка всяка сутрин.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *