8 неща, които трябва да имаме предвид при покупката на мебели

Купувате нови мебели? Дори и да не обзавеждате за първи път дома си, винаги е възможно да се сблъскате с различни проблеми или неочаквани изненади. Диванът не в точния цвят, килимът се оказва не това, което сте очаквали и още куп проблеми. За да избегнете подобни ядове ви предлагаме списък с 10 съвета, които да вземете под внимание при покупката на мебели.

1. Изберете диван за вашите нужди

Преди да купите диван за вашия дом, обърнете внимание на това, как ще го използвате, за какво ще го използвате и кой ще го използва. Съобразете не само размерите и цвета му, но също така обърнете внимание, дали има достатъчно удобен матрак, ако смятате да спите на него. Дебелината на матрака трябва да е поне 10 см и се уверете, че няма да се слегне след първите няколко сядания.

Проверете също какъв тип е разтягащия се механизъм, а също така и дали въпросната мебел има гаранция. Сменяемите калъфи също са допълнителен плюс, който може да ви помогне да запазите дивана за по-дълго.

спалня

2. Функционалност на леглото

Преди да купите легло, трябва да знаете, че удобното легло е мебел, която има съществено значение за добрия сън. Съобразете размерите, височината и стила на желаното от вас легло. Добре е леглото да има функция ракла за съхранение на багаж, а освен това и удобна рамка за разполагане на матрака. Ако купувате легло с табла, уверете се, че тя няма да увреди стената ви и ще има достатъчно място между нея и стената.

 

3. Столовете за хранене–удобни, здрави и красиви

Столът за хранене трябва да изпълнява няколко различни функции. Обърнете внимание на това, дали ще подхожда на размера на стаята си, височината на масата, стила на дома, а също така и какви задачи ще изпълняват–дали ще ги използвате само за хранене или за други дейности–работа, писане, учене, разговори.

трапезария
4. Масата за хранене–правоъгълна или кръгла?

Повечето маси за хранене са правоъгълни или кръгли. Но може да изберете правоъгълна, ако искате да настаните повече хора. Може да вземете сгъваема маса с допълнителен плот, който да осигури допълнителна площ за хранене.

5. Настолната лампа–не само за светлина

Настолните лампи се предлагат в различни форми, размери и стилове. Не купувайте първия модел, който ви попадне, само защото е евтин или изглежда добре. Съобразете се също така с мястото, където ще стои лампата, дали ще я използвате за четене, за декор или имате нужда от допълнителен източник на светлина.

осветление

6. Масичката за кафе–винаги на фокус

Във всяка дневна масата за кафе заема централно място. Ако имате малки деца не е желателно да използвате стъклена масичка за кафе, или от друг деликатен материал. Имайте предвид, че тя често е фокусна точка в стаята, затова внимателно избирайте нейната форма и размер.

Може да използвате още голяма табуретка или ракла за целта.

функционален дизайн
7. Скринът–малък и практичен

Скринът е много полезна вещ, която е подходяща за банята, спалнята, хола или дори антрето. Когато избирате скрин за вашия дом, най-добре се спрете на класически и универсален модел, който лесно се съчетава с интериора на дома.

8. Страничните маси–винаги полезни

Насладете се на удоволствието да имате допълнителна площ. Може да инвестирате в малки помощни масички, които да декорирате с лампи или да използвате, за да скриете малки кошници, сандъци или други.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *