Съвети за реставрация на мебели

реставриране на мебели

Мебелите от дърво

Преди да предприемете каквото и да е скъпо възстановяване, се съобразете с вида на дървената мебелировка която имате. Едно поколение от мебели обикновено са направени от пресовано дърво, което е захванато със скоби или лепило. Те не са направени за да издържат теста на времето, и не си заслужава да ги подлагате на скъпи реставрации. Частите от солидно дърво или фурнир около шперплатова конструкция, обикновено са доста трайни, и могат да се предават от поколение на поколение. Колкото е по – здрава дървената част, толкова е по добра за реставрация.

Мебели от дървоОсновните проблеми, като повреда от вода, дълбоки драскотини, лющене, или белези от изгаряне могат да бъдат поправени чрез събличане и пребоядисване на дървената част. Три пластовото пребоядисване ще ви доведе до възможно най-добрия цвят. Това се постига първо чрез премахване на старата боя, почистване на петната и изтъркване на горния слой. Не ви препоръчваме да следвате тези стъпки вкъщи, освен ако вече нямате опит в реставрацията на мебели. Това трябва да се направи в проветриво помещение, без наличието на прах, които евентуално да полепне по прясно боядисаната повърхност.

Съвет

За да запазите дървената повърхност, не използвайте спрейове, които съдържат силикон за прах и блясък. Тези продукти променят дървото, често го отравят и го правят невъзможно за пребоядисване.

Тапицирани мебели

Ако имате кушетка или стол с подходяща конструкция, внимателно опипайте под нея, като се пазите от пружини които може да са остри и да ви наранят. Ако долната част е куха и всичко което напипвате е парче дунапрен, това означава че тази мебел не е с особено добра конструкция, това вероятно е дървена рамка с възглавница от пяна, към която не са прикрепени пружини. И все пак може да си струва да подновите шевовете и възглавницата, но бъдете наясно че тази мебел няма да е вечна.

[widgets_on_pages id=”nosach1″]

Тапицирани мебелиСъществува погрешно схващане относно стойността на тапицерията. Не е вярно че обикновения човек не може да си позволи тапициране. Фирми предлагат това обновяване на изключително изгодни цени. Професионалните декоратори предлагат голям избор на материи, цветове и щампи. От вас се иска да само да им се доверите. Оставете стария си диван там, не експериментирайте в къщи за да не се сбогувате завинаги с любимата мебел.
Ако използвате услугите на фирма ще скъсите времето в което сте без основната си мебел. Основната работа отнема около месец .

Претапициране

Има много неща които трябва да се обсъдят, когато мислите за претапициране на мебелите си. Ако те са изработени по европейска традиция, трябва да се реставрират съобразно с това. Качествената мебел, заслужава качествено и прецизно реставриране. Опитайте се да намерите фирма която предлага това. Също да избягва бързото поправяне или закърпени набързо видове тапицерия.

Поправяне, възстановяване, замяна, различни промени за дълголетието на мебелите се предлагат от квалифицирани фирми, ако сами не успеете да се справите с това.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *