С дъх на море у дома–превърнете жилището в плажен оазис

Морето тази година може да се превърне в сериозно предизвикателство, но нищо не пречи да пресъздадете морската атмосфера в дома си. Нотка на море в жилището ще освежи не само интериора, но и настроението ви.

За да преобразите жилището си в морски стил не е нужно да правите грандиозни промени. Леки промени в материалите, нюанси напомнящи пясъчни плажове, няколко цветни коктейла, екзотични растения и морски декорации са напълно достатъчно, за да преобразят дома ви.

1. Ленени елементи

ленени елементи

Този стил, колкото и да е невероятно, ще изглежда перфектно в дома ви. Ленени завеси, възглавници, покривки… това са само част от интериорните декорации, които ще се отразят добре на вашия дом и ще му предадат морска атмосфера. Заложете на пясъчни нюанси при избора на покривките и завесите, а възглавниците могат да бъдат в бяло или синьо.

2. Екзотични растения

морски интериор (7)

Палми, кактуси, плетени саксии … Всичко това създава усещане за уникална атмосфера и лятно настроение. Може да добавите финикова палма в интериора или да сложите цветя в бамбукови кашпи. Те със сигурност ще придадат по-екзотичен вид на жилището.

3. Картини в ярки цветове

морски стил

морски интериор (9)

Добавете любимите си снимки или картини с морска тематика по стените. Атмосферата, която е запечатана на тях, със сигурност ще ви създаде настроение. Хубаво е да може да ги увеличите като картини за стените, за да се пресъздаде по-добре усещането за морска ваканция.

4. Възглавниците

морски интериор (4)

Както вече споменахме, сини и бели възглавници на райета, или възглавници в жълто и бяло или акцентите в екрю или естествени нюанси са отличен избор.

5. Макраме

макраме елементи

Макрамето е друг акцент, който може да използвате за вашия плажен интериор. Плетени от макраме висящи поставки за саксии или пана на стените, допълнително ще освежат помещението.

6. Люлка

люлка

Люлката е един от задължителните елементи на плажния интериор за всеки дом. Не само че е перфектен детайл, но и може да се насладите на почивка или книга, докато сте в нея. Освен това може да разположите висяща люлка на стената или хамак на терасата, където да се наслаждавате на отдих и почивка през уикенда.

7. Морски акценти

морски интериор (3)

Морските акценти като свещници с морски или речни камъни, миди и морски звезди също допринасят за подобна морска атмосфера в жилището. Може да създадете кътчета в библиотеката, или във витрините на дома, които да декорирате с дребни морски сувенири. Свещници с пясък също могат да се окажат добър избор за пресъздаване на плажния акцент в дома.

8. Килими в пясъчни тонове

морски интериор (6)

Ако решите да направите по-сериозни стъпки по отношение на интериора, може да използвате и килима като акцент. Плетените черги в бяло и синьо или в естествени цветове са много подходящи за постигане на плажен декор. Друг вариант е просто да изберете малък килим отново в пясъчен цвят и резултатът ще е все едно наистина ходите по пясъка, докато сте у дома.

9. Хавайско парти на балкона

морски интериор (1)

Този акцент без съмнение ще ви развесели. Достатъчно е да покриете стените с оградни пана от бамбук или папур и ще постигнете ефекта на Хаваи. Освен това терасата е подходящо място и за използване на градински факли–фенери, както и няколко плажни шезлонга. Идеалният завършек за декорацията на терасата може да е пътека от тръстикови листа или няколко саксии с палми, които перфектно ще завършат декорацията.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *