Как да създадем уют в кухнята

Пространството, отредено за кухнята у дома, е едно от най-обитаваните от семейството.

Когато вечер семейството се събере, притегателното място в дома определено е кухнята. Ето защо, освен функционална, тя трябва да създава уют и спокойна, задушевна атмосфера. За да го постигнете, може да следвате някои основни правила, които дизайнерите препоръчват. Не бива да пропускате обаче и индивидуалния си подход при обзавеждането – всеки човек има свой вкус и потребности.

Мебели от масив

За пълен комфорт и приятна обстановка интериорът изисква да бъде съставен от мебели от масив. Те са изработени от естествени материали, носят аромата на гората и създават изискано излъчване. Изберете модели от масивно дърво не само за самото обзавеждане за кухнята, но и за масата, столовете и дивана в дневната част.

Какъв стил ще изберете зависи от предпочитанията ви, но ако се спрете на класически форми, те ще ви служат вярно години наред, а и ще се радвате винаги на лукс в крак с модните тенденции.

Кухненски остров

Това е решение, което изисква повече пространство, но пък гарантира максимално удобство не само при приготвянето на вкусните ястия, но и при подредбата в кухнята. Островът има ролята визуално да разделя стаята на отделни площи, които да се използват според предназначението им.

Уреди, които да ви отменят

Когато говорим за уют и възможност за релакс в кухнята, не можем да пропуснем да споменем и домакинското оборудване. Уредите са верни помощници на всеки, който обича да се грижи за жилището си, но непрекъснато се състезава с времето. Ето защо качествената миялна, печката, роботът и всичко останало, от което имате нужда, са крайно наложителни в забързаното ежедневие. Не е нужно те да са прекалено скъпи, бихте могли дори да ги изберете с транспортни дефекти, стига да сте сигурни в произхода и състоянието им.

Деликатни цветови комбинации

За да постигнете идеалния ефект от гледна точка на комфорта, трябва да имате концепция за съчетаването на цветовете. Няма да сбъркате, ако заложите на по-семплите и меки тонове, за да може да изпъкнат някои произведения на изкуството, изящните масивни мебели, витрините и изтънчените сувенири, събирани от пътувания по света.

Малките цветни възглавнички помагат да се разнообразява интериорът през различните сезони, а и допълват чудесно, понякога дори контрастирайки на избраната основна гама. Тук роля има и килимът, ако не сте от хората, които напълно отричат приноса му за домашен уют, или просто отказват да се занимават с поддръжката му. Нека той да е в синхрон с цветовете в кухнята, но и да има свой отличителен характер.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *