Интериорен дизайн – правилната ни вътрешна територия

Попитайте една жена каква козметика използва и вероятно ще ви разкаже. Но попитайте я какъв е домът на мечтите й, и е почти сигурно, че докрай би разказала за това само на най-близък човек.

В интериора и дизайна има мода. Има обществени нагласи. Има ги ограниченията на нашите представи какво може да се направи в дадено пространство.

Ала вътре в сърцето на човека винаги има специфични желания, копнежи, които не са маловажни, защото в работното и жилищното пространство прекарваме над половината си живот. Интериор – това е „вътрешната ни територия”. Само няколко стени, които трябва да ни осигурят за цели години напред настроение, уют, или дори да „отстъпят” така, че да направят място за нашите занимания.

Кой може да се справи с всичко това, без да засегне нашия вкус, като допълни идеите ни и ги обогати с професионален опит? Единствено добрият интериорен дизайнер.

Разбира се, след етапа на разговорите, проектите и съветите, на база на дългия многообразен опит и знания следва съвместното изграждане на интериора, който отговаря на посланието на Вашия бизнес, или на желанията относно Вашия дом.

Не е тайна, че „по дрехите посрещат”. Така и интериорът на Вашия офис посреща клиентите като веднага им дава информация за много неща, за които не биха Ви попитали. Имате ли въображение? Практични ли сте? Ползвате ли иновации? И дори – имате ли чувство за хумор… Той допълва образа на професионалиста, който може би вече сте изградили в лицето на Вашите партньори. Създава онова толкова съществено първо впечатление, на което да градите Вашия успешен бизнес.

Всеки следващ проект на интериорен дизайн не повтаря, а надгражда предишния. Въпрос на престиж за всяко студио е да разнообразява и подобрява стила си. Именно затова опасността интериорът Ви „да изглежда също като някой друг” не съществува при работа с професионални дизайнери.

Доброто студио най-често не се ограничава само с идейната разработка. Избраните от Вас строители ще бъдат съпътствани от качествен контрол, който гарантира изпълнението на замисъла в детайли и без никакви отклонения от договорения проект. Голямо е облекчението, когато откриете, че не е нужно да отделяте от личното си време, за да е сигурно, че нещата се движат в срок и по план.

В много случаи, особено по отношение на дизайна на най-личното ни пространство – нашия дом, ние имаме само частични представи за нещо много необходимо, желано или красиво в нашите очи, но не успяваме да го „видим” вписано в имота или апартамента, с които разполагаме. В този момент дизайнерът ще раздвижи пространствата често по неочакван за нас начин, за да се вмести всяка необходима идея.

Оттам нататък все по-добрите методи на визуализация ще Ви „пренесат” в мечтания проект, където дребните корекции на форма и цвят могат да се извършват многократно, докато почувствате че това е Вашето място.

И на последно място, но не на последно по важност – добрият интериорен дизайн включва една обща калкулация за цените на необходимите материали, както и вариантите, които можем да използваме, без да влошим необходимото качество.

Автор: Милена Добрева

https://ona.design

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *