Интериорен дизайн – трикове и съвети

Интериорен дизайнДизайнерите и декораторите имат информация за обзавеждането и мебелирането влизайки в нечий дом. Ако човек няма необходимия опит или знания, напълно възможно е дизайна на вашия дом да бъде далеч от това което сте очаквали. Може да постигнте желания ефект наемайки професионалист, но в наше време това струва цяло състояние, което малко хора могат да си позволят. Разглеждайки списания виждаме красиви спретнати домове в които сякаш никои никога не е живял. И целта на фотографа е била да създаде такава илюзия.
Като оставим това на страна, трябва да правим всичко с ясно съзнание и  мисъл. Ако следваме някои от примерите за спалня в списание, в последствие е напълно възможно този дизайн да се окаже не подходящ за вашата стая. Не за друго, а защото предварително не сте помислили за домашния любимец, за децата , за приятелите, които ще ви посещават и още доста други фактори, които фактически малко или много определят интериора във вашия дом.
И така, ние имаме няколко съвета за това как сами може да организирате всичко това, и как сами да решите какъв да бъде интериора в дома ви, за да се чувствате вие и цялото ви семейство добре.

Основни съвети

Винаги поръчвайте най-доброто което може да си позволите

разпродажбаМного често се случва да видите мебели на тотална разпродажба, или със съмнително ниска цена. Ако погледа ви се спре там, не бързайте да се радвате. Просто подминете. Защо? Много просто никой няма да ви даде нищо даром, още по-малко качествена спалня или холнагарнитура. След като цената е толкова ниска трябва да сте наясно че или има видим дефект или материалите от които е направена дадената вещ са не качествени. Замислете се за следното: ако спестявате още няколко месеца ще имате възможност да закупите качествена мебел. Ако не ви се чака, никой не може да ви спре да закупите нещо от намаленията. Решите ли да пазарувате от намаления поне си направете труда да проучите фирмата с качествени материали ли работи, какви точно са те, и  се надявайте да имате късмет.  Но не се учудвайте ако след няколко месеца се наложи ремонт, ако не дори нова мебел. Накратко: спестявайте по-дълго,за да се радвате по-дълго на придобивките си.

Имайте ясна представа какво точно искате в дома си

Преди да сте направили поръчка за каквато и да е била мебел, помислете за няколко неща. Искате ли точно определени теми в дома си. Коя стая какво послание трябва да носи. Често ли се събирате с приятели в къщи? На големи или малки групи? Цялата тази информация ви е необходима при избора на интериор.

Пресметнете средствата с които разполагате

За да не се чудите защо похарчихте толкова много пари, а всъщност нямате нищо насреща направете предварително план. Пресметнете колко пари може да отделите за спалнята, хола, кухнята, банята. Ако средствата ви са крайно не достатъчни нашия съвет е: Започнете с една стая, направете я точно както искате и тогава когато отново съберете достатъчно обърнете внимание на другите. Никога не слагайте рамки на бюджета си, бъдете наясно че винаги когато казвам винаги наистина ми повярвайте, че е така има непредвидени разходи и тодоста повече отколкото смятате.

На пода отбележете точното място на определената вещ

За да имате ясна представа колко пространство ще заеме масата или дивана отбележете на пода приблизителното му разположение. Така ще може да прецените тези размери отговарят ли на пространството с което разполагате. Ако не, ще имате достатъчно време да поръчате нещо малко по компктно и подходящо за стаята ви.

Добрия дизайн идва от малките детайли

АксесоариСлед като вече сте наясно с цялостния облик на стаята, обърнете специално внимание на аксесоарите, защото точно те са тези които правят всичко да изглежда в синхрон, придават завършеност и изящество. Дори може да си позволите цветове в различни гами, защото те няма да направят пространството кичозно, напротив ще го разчупят.

Не бързайте

Винаги когато бързате нещо се обърква или взимате неправилното решение. Преди да купите дадена мебел или аксесоар, не се вкопчвайте в първото което видите. Има достатъчно магазини които да обиколите и да разгледате. Интернет ви дава отлична възможност да разберете какви са модните течения. Разгледайте всичко внимателно и не прибързвайте, преценете кое най-много подхожда на вас и вашия вкус, внимателно подберете цветовете и след това поръчвайте.

 

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *