Електрически камини

електрически каминиПрез зимния период на годината е изключително удоволствие да си седиш в къщи на топло и да знаеш, че навън е адски студ. За да изпиташ истинско удоволствие от топлината в дома първо трябва да си наясно с факта, че камините са мощно средство за затопляне на големи помещения и предоставят истински комфорт, който не може да бъде сравнен с друг отоплителен уред.

При камините също се наблюдават модни течения и нововъведения. Преди години единствения начин, по който можехме да си представим камината е, като солидно каменно или в най – добрия случай тухлено здание с горящи дърва. Днес нещата стоят по доста различен начин за радост на много домакинства. Съвремието ни запознава с различни видове камини подходящи за различни нужди и предпочитания. Основните видове се свеждат най – общо до: електрическа камина, газова камина и добре познатата камина на дърва.

За да разберете кои са основните разлики между всеки един вид, ще ви запознаем с основните характеристики на всеки един вид поотделно.

камина с 3д пламъкЕлектрическа камина

Всеки един избрал електрическа камина отчита, като основно предимство чистотата, която се запазва в дома преди, след и по време на ползването ѝ. За тези, които са нямали камина на дърва безпорядъка и хауса, който настава в дома остава непонятен. Поради тази причина само ще кажем, че не е за предпочитане да използвате този вид камини, особено ако не сте от най – големите почитатели на денонощното чистене.

Последните модни течения при електрическите камини може да се определят, като истинско чудо. Дизайнерите са успели да пресъздадат перфектния огън чрез 3D ефект, а той по нищо не се различава от истинския. Освен всичко друго живия огън е придружен и с дим, който придава изключително реалистичен ефект на целия пейзаж.

Електрическата камина освен всички други предимства застава и една позиция напред, когато става дума за безопасност. За разлика от камината на дърва електрическата може да бъде монтирана в близост до мека мебел, без притеснения, че тя ще бъде увредена от паднал въглен, а това рано или късно се случва. Освен това електрическите камини са препоръчителни за ползване от хора с дихателни проблеми, като същото не може да се каже за останалите видове. Електрическите камини остават най – безопасната и предпочитана алтернатива за отопление в дома.

Доста хора смятат, че камините захранвани от електричество са най – лошия вариант за отопление имайки предвид високите цени на тока и непрестанното им повишаване. Големият разход на енергия остава в миналото, това е факт! Развитието на камините не спира през годините и това е причината днес те да бъдат едни от най – икономичните средства за отопление. За разлика от други електроуреди, при използването на електрическа камина няма опасност сметките ви да скочат драстично. Съществува една единствена опасност и тя е, че настаните ли се удобно пред живия пламък много трудно може да се откъснете от това блаженство.

електрическа камина с въглени

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *