Натурализъм, експресионизъм и винтидж декор–топ тенденции в обзавеждането през 2020 година

Изключително ярка, пъстра и динамична се очертава 2020 по отношение на интериорния дизайн.

Дизайнерите следват модните течения в модата и малко по малко се отказват от студената красота и сурова елегантност на скандинавския стил. Вместо това превес вземат ярките и наситени комбинации, типични за 80-те, тъмните и контрастни тонове, както и натуралистичния дизайн, вдъхновен от новата любов към природата и опазването на околната среда.

максимализъм

Да живее максимализма!

Кажете сбогом на минималистичния дизайн, монохромните палитри и семплите мебели. На мода се завръща максимализма, започвайки от ярките цветове и пищните шарки в текстила, през богатия декор и абстрактното изкуство по стените. Ако планирате да следвате тенденциите тази година, най-добре е да изберете мебели с контрастни цветове.

черен дизайн

Черното се завръща

Най-тъмния цвят от всички–черното, отново е актуално. От шкафове, мивки, бои, плотове, килими–черното е една от водещите тенденции през 2020 година. Може да го използвате дори в банята и пак ще сте актуални.

земни тонове

Реверанс към натурализма

Истински зелени растения, устойчиви аксесоари, земни тонове, зелено, кафяво и сиво дават възможност да реализирате плановете си за атрактивно обзавеждане в подходящ стил. Поп арт модата също взима своя дял. Кухните вече не са в класическото бяло, а вместо това се залага на смели тонове–тъмно синьо, червено, жълто и друго.

Мебелите от естествено дърво, истинските растения и античните декорации са неизменна част от обзавеждането на дома през 2020 година. Овалните форми са друг акцент, на който си струва да обърнем внимание. Не само удобството, но и добрият вкус остават във фокуса на дизайнерите.

кадифе

Кадифе

Изненадващо, но кадифето отново се връща на мода. Сред текстилните материи то отново намира особена популярност. Диваните с тапицерия от кадифе, характерни за осемдесет отново се завръщат.

метални елементи в интериора

Смесени метали

Смесването на металите е друг интериорен акцент, на който да обърнем внимание. Метали ще има навсякъде през годината. Злато, сребро, калай, мед, ламаринени панели–това са едни от материалите, които намират приложение в интериорния дизайн на 2020-та. Също така полилеи от месинг и комбинации от бели и жълти метали придават особено очарование на този стил.
Само един съвет — не смесвайте повече от три метала в едно помещение, тъй като би се получила дисхармония.

модерен интериор - ярки тапети

Цветни тапети

Цветните тъкани и тапети са друга модерна тенденция, която може да се очаква през 2020-та година. Традиционните флорални тапети обаче са заменени от популярните жълти или зелени тонове. Поп арт модата привлича вниманието този сезон.

монохромен интериор

Смела монохроматика

Монохроматичният дизайн е особено популярен тази година. Вместо пастелните неутрални тонове, зелено, кобалтово синьо, патладжанено лилаво са смятани за новите хитове на сезона.

Винтидж интериор

Съчетаване между старо и ново

Винтидж мебелите умело се съчетават с модерен паркет или контрастни цветове на стените. Смело съчетавайте старо и ново, а еклектичния стил, който ще получите ще изглежда изключително авангардно.

Може да заложите дори и на стенни гоблени на стената, които се съчетават перфектно с модернистични мебели в максималистичен стил. Пейзажи и метални таванни полилеи си пасват перфектно с кожени дивани и кресла и модерни масички за кафе.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *