Как да превърнете двора си в приказен оазис

С настъпването на отпускарския сезон все повече хора търсят приятен и достъпен вариант да се порадват на слънчевото време през работната седмица, преди да излязат в официална ваканция или без да се налага да напускат града. А нима има по-добро място за отмора и релакс от собствения Ви дом? Вижте няколко ценни съвета, които ще Ви помогнат да превърнете двора си в приказен оазис.

Как-да-превърнете-двора-си-в-приказен-оазис

Сбогувайте се с излишните вещи

Преди да се захванете с трансформиране, реновиране, озеленяване или декориране е добре да се отървете от всички непотребни, развалени, захабени или неподходящи предмети, които се „търкалят” из двора Ви. Целта на това „упражнение” е да се сдобиете с колкото се може повече свободно пространство, което по-късно да превърнете в красив оазис.

За максимални резултати можете да разделите вещите на три купчини – предмети, които имат реално приложение в двора Ви (барбекю, саксии, чадър, кофа за боклук и др.), декоративни елементи (гномчета, статуи, капани за сънища, красиви камъчета) и неща, които се подвизават там, защото не знаете къде другаде да ги сложите. Идеалният вариант е да запазите обектите от първата и част от тези от втората графа, след което да изхвърлите или преместите вещите от третата.

Изберете си интересна тема

Тайната на впечатляващите, живописни и уютни дворове се крие в старателно обмислената основна идея. Най-напред си изберете интересна или любима тема, около която да изградите своя оазис – тропически остров, вълшебство в гората, кокетна градина, модернистичен шедьовър, дзен кътче за релакс или каквото друго пожелаете. След това се постарайте повечето ключови елементи да са добре съчетани както стилово, така и цветово. Хубаво е да избягвате самоцелното смесване на нюанси, форми, материали и тематики. Макар еклектичните аранжировки да са много оригинални, свежи и впечатляващи, те са изключително рисковани, тъй като границата между красив ансамбъл от стилове и шарена безвкусица е доста тънка.

Обградете се със свежа и ароматна зеленина

След като сте разчистили двора си от излишните предмети и сте си избрали основна тема е време да се заемете с озеленяването му. Преди да започнете е добре да помислите колко време можете да отделяте за поддръжка на различните видове флора. Ако сте запалени по градинарството, разбирате от цветя и разполагате с достатъчно свободни часове, то тогава можете спокойно да инвестирате в редки, екзотични или по-капризни видове. Те изискват доста повече внимание, но наситените им аромати и приказните им цветове напълно ще компенсират отделеното от Вас време. Ако не сте на „ти” с растителността, не искате да полагате особени грижи за градината си или просто сте прекалено заети е най-добре да се спрете на два-три типа красиви, но издръжливи цветя, които изискват минимална поддръжка.

Оборудвайте оазиса си с красиви, но и удобни градински мебели

Един от най-важните елементи на всеки атрактивен двор е неговото обзавеждане. Идеалният вариант е комбинация от стилни и комфортни мебели, които не само се съчетават добре помежду си, но и пасват перфектно на основната тема. Ключовата дума в случая е баланс. Ако пренебрегнете удобството и заложите само на външния вид ще получите красиво, но неизползваемо кътче. Резултатът от противоположната ситуация пък ще е функционално, но неприветливо пространство.

Right Rental ще Ви предложи качествено, елегантно и комфортно градинско оборудване, което ще накара двора Ви да засияе. Можете да избирате между куп разнообразни и интересни модели, подходящи както за всеки вкус, така и за всеки джоб. Вариантите са безброй и зависят изцяло от въображението Ви.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *