Идеи за гаража – да го превърнем в идеалната мъжка бърлога

Гаражът не е просто част от къщата, където държите колата си, но също така и една изконно мъжка територия. Той може да се превърне в кътче за отдих, работилница, сервиз или дори място за среща с приятели.

гараж
Ако имате свободен гараж и се чудите какво да го правите, ето няколко интересни идеи, които могат да ви послужат при преустройството на това помещение.

гаражен дизайн

Бар зона за срещи с приятели

Ако нямате достатъчно място у дома, то гаражът предоставя достатъчно пространство, за да си направите собствен бар. Изберете стена от помещението, която няма да използвате за инструменти и ремонтни дейности и монтирайте плотове там. Може да добавите шкаф и малък хладилник, както и мивка, която може да монтирате в бъчва за повече атрактивност. Облицовайте стената с плочки имитиращи камък и не пропускайте да добавите подходящо осветление. Към импровизираната бар зона може да добавите и горен ред шкафове, където да съхранявате чаши и други съдове.
А отпред отново върху две бъчви монтирайте солиден плот. Барът може да завършите с подходящи столчета и голям телевизор на срещуположна стена. И сте готови. Вашият частен бар за приятели в гаража е готов.

Ако имате малко пространство, достатъчно е да направите малък подиум, да монтирате сгъваема в маса под прозореца, висяща лампа и широк перваз на прозореца и ще разполагате с мини бар, където да отдъхнете преди вечеря. Добавете и два бар стола, и сте напълно готови.

Гараж със зала за игри

Стая за игри и кът за почивка

Ако искате да се измъкнете за малко от шумната глъчка у дома и да се отдадете спокойно на любимите си хобита, то гаражът може да послужи и за тази цел. В задната част на помещението може да монтирате маса за билярд, дартс, джаги или тенис маса, за да се забавлявате с приятели. Ако не искате никой да знае за тайното ви кътче за игра, просто преградете пространството с гипсокартон или направете плъзгащи се врати от пода до тавана. Може да добавите още и малък хладилник за напитки и кресло, а ако обичате да четете, рафт с книги също не би бил излишен. И имате идеалното място за почивка.

идеи за гаража

Работилница със склад за инструменти

И ако досега си говорехме за това, как да използвате пространството в големия гараж, сега ще си говорим, как да организирате малкия. Имате нужда от работилница, но нямате достатъчно площ? Ето как можете да решите проблема.

Направете на стената шкаф за инструменти, в който да съхранявате всички инструменти – триони, длета, ъгли, бормашини, клещи, чукове, отвертки и прочие. От вътрешната страна може да направите закачалки или поставки, на които да подредите съответните инструменти. Рафтовете с разделители също ще ви помогнат при съхранение на по-тежките съоръжения. Накрая прикрепете свалящ се плот, който да закрепите с панти в долната част на шкафа и с ключалка или райбер в горната.

При необходимост, просто свалете плота надолу и ще имате идеалната работна маса. А инструментите ви ще са на една ръка разстояние.
Гаражът може да се използва още и като склад за ненужни вещи, като в горната част на стените се монтират стелажи за съхранение на кутии. Освен това на масивни стенни закачалки може да поставите градинските инструменти, косачката за двора, детските играчки като топки и ракети за тенис, градински маркуч и дори колелото.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *