Издръжливост на PVC дограмата в наши дни

Повечето клиенти на фирмите – производители на PVC дограма се интересуват от нейната издръжливост. Един от основните въпроси, е след колко време трябва да се сменят закупените профили с нови, тъй като това е сериозна инвестиция и все пак се налага да има пълна яснота. От отговора на професионалистите зависи решението на хората относно това каква дограма да изберат за жилището или офиса си.

PVC Дограма

При селекцията на добра PVC дограма няма място за рекламни лозунги и убеждаване на клиентите, че даже и внуците им ще пропуснат подмяната на прозорците. Реално погледнато, правилно монтираните PVC профили имат дълъг живот, който се увеличава при правилна поддръжка.

В десет годишната история на фирма Мастер Пластик е имало случаи, при които служителите са демонтирали дограми сложени преди двадесет години, но въпреки всичко са запазили своите качества и даже външен вид. Това показва, че издръжливостта на материала е висока и може да му се има доверие.

Именно факта, че профили преди години остават здрави и почти непокътнати от визуална гледна точка, означава че съвременната PVC дограма може да издържи дълги години, без да бъде сменяна. Многокамерните варианти осигуряват на семействата и търговските обекти пълна енергийна ефективност, която им помага да пестят пари от консумираното електричество.

Експертите работещи в Мастер Пластик ООД съветват потребителите да правят цялостна проверка на закупените профили поне веднъж годишно. Последната включва дали дограмата се затваря плътно, състоянието на пантите, уплътненията и дръжките, а също така и обкова. В случай, че се намери дефект, то той е ангажимент на фирмата, от която сте закупили дограмата, стига да е в гаранция.

При положение, че всичко е наред, вашата PVC дограма може да издържи най-малко 30 години, което смятаме е добра новина за вас. Онова, което се изисква да правите е редовно почистване посредством мека гъба и препарат, който ще намерите в специализираните вериги за дома и офиса.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *