Ортопедичен ученически стол

Справяйки се с всички предизвикателства на присъственото или дистанционно обучение на нашите деца не бива да се грижим само за техните знания и успехи. Здравето им е на първо място. Независимо дали в училище на чина или седнали пред екрана на компютъра, децата часове наред стоят в седнало положение. Това състояние не е естествено за гръбначния им стълб. За да минимализират последствията от този тип напрежение над прешлените, родителите трябва да купят ортопедичен стол за бюрото на своя ученик.

Защо не бива да използваме обикновен стол за бюрото на ученика?

Ортопедичният стол не е обикновена мебел. Създаден е не за да бъде атрактивен интериорен акцент и в първия момент може да си помислите, че неговият класически офис събрат е много по-удобно решение. Целта е детето или всеки който го използва да привикне към особеностите на дизайна му. Цялата му структура и допълнителни функции са насочени в това да коригират нанесените щети върху опорно-двигателния апарат на ученика.

Децата днес мечтаят за геймърски столове, но трябва да устоите пред молбите им . Ортопедичните столове, които могат да бъдат коригирани до табуретки, служат много добре за корекцията на осанката и са сигурно средство срещу изкривяването.

Чиновете, които са скъп спомен за всеки възрастен, са удобни за ползване, но всъщност не създадени с грижа за децата. Обикновено само бюрата на учениците в началния курс имат наклон, а за повдигане на седалките може да говорим само в скъпо обзаведените частни училища.

Обикновените държавни образователни институции се съобразяват с бюджет. Той не им позволява обзавеждане, което да е в полза в различна възраст и фигура. Стандартната мебел бавно, но категорично уврежда гръбначния стълб и резултатът се вижда след дванадесет години, когато детето вече е абитуриент с изкривявания.

Решението на проблема

Ортопедичният стол за ученика започва да коригира гръбначния стълб като насочи детето и го „принуждава” да седи изправено. Разбира се, не бива да се пренебрегват съветите на учителите и вашия ангажимент като родители: Непрекъснато следете за стойката на ученика, докато си пише домашните или чете. Ежедневната профилактика със стола и целенасочената грижа за позицията на тялото му ще даде ефект и някои заболявания могат постепенно да бъдат излекувани.

Ако се налага, посетете с детето ортопед или кинезитерапевт. Упражненията и процедурите, които ви бъдат предписани, заедно с всичко останало ще разрешат възникналия проблем.

Основни и допълнителни ползи от ортопедичния стол

Достойнствата на тази мебел са впечатляващи:

Поддържа необходимия мускулен тонус на ученика, защото фиксира надеждно ученика;

Ще го откриете в различни размери, което означава, че може да проследи всички години в училище на детето.

Те са полезна, но и много практична мебел. Толкова са стабилни, че не бива да се притеснявате нито от счупване, нито че детето ще се сгромоляса от него.

Лесно се настройва и винаги гарантира изправеност на гръбначния стълб.

Ортопедичният стол е популярна сред мебелните дизайнери разработка. Няма защо да се тревожите, че ще бъде с разрез с интериора на детската стая. Пазарът предлага голямо разнообразие от размери, дизайн и структура.

Често върви в комплект с бюро, което има подобен дизайн. С думи прости: организацията на работна зона в детската ви стая се получава от само себе си.

Недостатъци на ортопедичния ученически стол

Колкото и компетентни и добронамерени да са мебелните дизайнери, не бива да пропускате факта, че физическото състояние на всяко дете е индивидуална. Не стигат само препоръките на останалите потребители. Много е важно предварително да се консултирате с лекуващия ортопед, за да купите подходящия модел за детето си. Няма универсален ортопедичен стол, който да коригира всеки тип заболявания на опорно-двигателния апарат.

Уж полезни допълнения като подлакътниците, например, могат да нанесат сериозни вреди на фигурата, независимо какво ви говорят консултантите в магазина.

Не бива да забравяме и цената на този тип стока. Полезните мебели не са евтини. Друг е въпросът, че здравето на детето ви е безценно.

Как да изберете ортопедичен стол?

Когато купувате ортопедичен стол за ученик, вземете предвид следните неща:

Да бъде с гръб, защото не всеки детски вестибуларен апарат е развит до такава степен, че да му осигури равновесие;

Да може да настройвате облегалката за глава;

Изберете модел с анатомичната облегалка с подходящи височина и наклон;

Да отговаря на физическите особености на детето, което ще го използва, за да може да минимализира натоварването на гръбначния му стълб;

Да бъде стабилен, но мобилен.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *