3D килими за детската стая — не само практични, но и страхотни за игра

3D продуктите все повече завземат различни аспекти от живота ни, а защо да не се превърнат и в част от нашия дом. А когато, освен полза, носят и забавление, удоволствието да ги имаме, е двойно.

В последно време, на пазара станаха особено популярни 3D килимите. Изтъкани от снопове нишки с различна дебелина и дължина, те образуват върху своята повърхност фигури, изображения и обекти, които изглеждат почти реални.

Удоволствие е да имате такъв килим в жилището, защото не само е красив, но и много удобен. А допирът с него осигурява допълнителен комфорт.

детски 3D килими
Особено популярни на пазара са 3D килимите за детска стая. А те имат и още едно предимство — превръщат се не просто в красив аксесоар към жилището, но и в прекрасно място за игра.

Почти всички деца прекарват голяма част от времето си, докато си играят на килима, а какво би било, ако превърнете самия килим в една идеална детска площадка. Както е известно, децата са изключително сетивни и за тях да седят върху 3D килим ще бъде истинска сбъдната мечта. Така те не само ще опознаят визуално и на допир различните фигури, но и ще могат да се забавляват, докато играят върху тях.

3D килими за игра

Най-често 3D килимите са изработени от полипропилен и са с антистатично покритие. Фигурите при тях са релефни заради различната дължина на нишките. Така например, килими за детска стая, които представляват паркинг или писта имат по-тънки нишки, там, където са оформени улиците. Но за сградите, градините, зелените площи и различните обекти, сноповете нишки са с друга дължина и са превърнати в 3-измерни фигури.

Ползи от 3D килимите за детска стая

На първо място, те са особено удобни и здрави. За разлика от обикновените килими, 3D килимите са по-издръжливи и по-качествени. Освен това са в ярки и наситени цветове, които се запазват и след продължителна употреба.

На второ място — те помагат на детето да опознае света. Децата обожават да опознават околната среда чрез докосване, а допирайки се до различните фигури по килима, започват да научават повече за тяхната форма и особености. Те също така започват да разбират, че имат пред себе си мини версия на заобикалящия ги свят. И започват да се учат от нея.

3D килими

На трето място — спестяват пари от играчки. Дайте на детето един 3D килим и го оставете да се забавлява. Помислете само колко ще спестите от къщи за кукли, конструктори за градове и други строителни игри.

На четвърто място — помагат за образованието на детето. Освен, че развива сетивните усещания, 3D килимът може да има и чисто образователни цели. Така например, може да го изберете с различните животни и децата да се забавляват да учат и запомнят имената им. Или с азбука, цифри, годишни времена, събития и обекти. Така детето ще може бързо и лесно да запомни всичко.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *