Освежаване на банята през есента – какво трябва да знаем?

Есента е добро време за козметичен ремонт на банята – независимо от температурните амплитуди

Ремонтът на баня е предизвикателство за всеки собственик на жилище, но пък без него не може да имате удобен, елегантен и функционален дом. Големият въпрос е: Кога да се направи? За специалистите най-доброто време за обновяване са преходните сезони. В този смисъл – да направите ремонт на банята през есента е добро решение. Резките температурни разлики може и да ви смущават, но винаги има начин да се справите с предизвикателствата на времето. Ако искате да направите освежаване на банята през есента, дори силното застудяване няма да ви спре.

Преди да пристъпите към ремонта

Преценете сами кои от промените може да направите сами и кои – с помощта на специалист. Вземете предвид не само цената на майстора за ден, за квадратен метър, за цялостно помещение. Прибавете към това и разходите за материали, санитарен фаянс, аксесоари и принадлежности.

Ако правите освежаването сами, непременно бъдете наясно с финалния резултат, който искате да получите. Бъдете готови с дизайнерския си проект и елементите му:

Изберете цветовата гама, която ви е по вкуса. „Консултирайте” се с интернет, за да добиете представа как може да създадете сами атрактивни комбинации.

Ще купите ли нов санитарен фаянс или ще превърнете дефектите в ефект на инсталирания вече? Може само да подмените душа, а да боядисате ваната или да сложите нова мивка и тоалетна чиния.

Изберете подходящи мебели за баня и места за съхранение на вещи – пране, козметика, перилни препарати, хавлии и т.н. Решете дали да обновите сами старите или да купите нови. Не забравяйте, че освен затворени или отворени шкафове и рафтове, е хубаво да използвате пространството под мивката, над вратата и други практични решения.

Какви козметични промени може да направите през есента в банята?

Тавана може да се обнови и заблести

Пукнатините по тавана може да се покрият с шпакловка. Може да го боядисате или да сложите окачена конструкция. Преди да го направите, естествено, трябва да премахнете старото покритие.

Обновете осветлението като спазвате едно от златните дизайнерски правила: Много малки лампички създават по-уютна атмосфера от една голяма! Освен „светулки” по тавана може да поставите ЛЕД лента на шкафчето над мивката или над други ключови места. Това ще направи обстановката в банята по-луксозна, а помещението – по-просторно на пръв поглед.

Коригирайте дефектите по стените

Не е нужно да правите пълна облицовка на стената. Достатъчно е с подходящи инструменти да свалите напуканите плочки и да ги замените с нови. Ако не може да намерите същите, използвайте възможността да създадете интересен декоративен елемент с керамика.

Накрая почистете добре фугите и запълнете на необходимите места с пълнител.


Преобразяване на ваната

За да не разваля впечатлението от освежаването, пожълтялата стара вана може също да се преобрази! Първо премахнете всеки намек за ръжда, покрийте пукнатините и накрая боядисайте с акрилни оцветители или аерозоли.

Използвайте мебелите за внасяне на ред и елегантна атмосфера
Редът е от изключителна важност във всяко помещение на дома не само в очите на прилежната домакиня. Ако няма порядък в едно помещение, то винаги ще изглежда евтино и неуютно.

Почистете добре, дори без да използвате популярна битова химия. С оцет, хлебна сода и сол може да премахнете тъмните петна и ръждата, а лимонът – варовика.

След като сте почистили може да подредите всички необходими аксесоари в подходящи мебели за баня. Изберете ги съобразени с размера на помещението и стила на интериора, към който се стремите. Имайте предвид, че в това помещение най-рядко се прави ремонт и трудно се подменят избраните вече шкафове и рафтове.

Изберете практични модели с лаконична красота и високо качество като предлаганите от „Виктория Керамикс“. Предлаганите там мебели за баня ще устоят на годините използване и промените в модните тенденции. Освен това, с тяхна помощ може да прикриете и недостатъците, които не могат да се поправят с козметичен ремонт, и дори – комуникационните връзки.

Не забравяйте за дреболиите!

Малки, уж незначителни неща могат да станат ежедневен повод за раздразнение и неудобство. Помислете дали да не смените мястото, където окачвате хавлиените си кърпи за ръце. Дупките, които са останали могат да се покрият с прозрачна замазка или шпакловка на основата на смола.

Използвайте самозалепяща се поставка за пастата и четките за дъби. Тя е интересен декоративен акцент, но и полезна вещ. Ако се използва, никой няма да събаря четките и пастата, а мивката ви вече няма да изглежда неподредена.

Ако искате да внесете цвят и разнообразие в банята, може да го направите като подмените кошчето за отпадъци или панера за пране. Завесата на душа сама по себе си може да се превърне в красив акцент, ако я изберете в подходящ рисунък.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *