С бебе на път: Как да подберем дрехите за пътуването?

Разходката с бебе до близкия парк е приключение, а ако ви се наложи да пътувате на по-голямо разстояние ситуацията се усложнява. Предлагаме ви шест съвета, които ще ви помогнат да се организирате по-лесно и да бъдете подготвени за всякакви ситуации.

1. Придържайте се към графика

Става въпрос не само за режима на детето, но и за облеклото му. Направете всичко възможно детето да се чувства удобно и комфортно по време на пътуването, както и у дома. Децата обичат рутината, следователно е добре да тръгнете в час, в който детето е свикнало да  излиза. Облечете го и с любимите му дрешки, за да се чувства още по-добре по време на пътуването.

детски дрехи за пътуване

2. Съобразете се със сезона

Независимо дали става дума за разходка до другия край на града или пътуване до съседно селище, екипирайте се добре. Освен памперсите и пелените, в чантата ви задължително трябва да има резервно одеялце, както и комплект дрешки с дълъг ръкав, за да го облечете по-топло, ако се наложи.

3. Облекло по време на пътуването

През топлите летни дни, дрехите на бебето трябва да бъде памучни, комфортни, с подходящи размери и лесни за поддръжка. Разбира се, трябва да избягвате вълната и синтетичните материали, тъй като тези материали затрудняват дишането на кожата, могат да предизвикат повишено потене и дори обрив.

Ако в помещението или колата, с която ще пътувате има включен климатик, осигурете на бебето шапка и одеяло. Когато извеждате детето на открито, главата му винаги трябва да бъде защитена. Затова му слагайте платнена или памучна шапка, и още по-добре шапка с периферия, която да предпази и лицето, и шията, а на краката му обуйте и чорапи.

пътуване с деца

4. Пазете го от простуда

Ако стъпалата и ръцете му са студени, това означава, че не е достатъчно топло облечено, и че може да настине. Въпреки че на вас със сигурност ще ви бъде топло и при най-високите летни температури, бебето може лесно да настине. За да предотвратите това, винаги имайте под ръка още един чифт чорапи и ръкавици в случай да му потрябват на вашето бебе.

5. Бебешкото боди – идеалната дреха за път

Бодито е много практична дреха и е задължителна част от гардероба на бебетата в летния период. То държи пелената или памперса на място и не дразни гръбчето. Боди с къс ръкав, изработено от чист памук, осигурява максимално удобство и комфорт на вашето бебе. През нощта, когато температурата е около 22 до 24 градуса, можете да позволите на бебето да спи по пижама, без да го преповивате с твърде много одеяла. При температури от 26 до 27 градуса можете да облечете по-леко, за да не се поти много през нощта.

бебешки дрехи за път

6. Подгответе се за екстремни ситуации

Ако решите да предприемете по-дълго пътуване обаче, добре е да се екипирате за всякакви ситуации, слънце, дъжд, силен вятър. Осигурете на детето си не само залъгалки, като книжки и играчки, но и резервни комплекти дрехи. А ако се случи нещо да забравите, докато сте на почивка, винаги можете да го поръчате онлайн. Особено, ако не сте сигурни какво ще откриете в местните магазини. Предимството да пазарувате от онлайн магазини като Funkykids-bg.com са много. Но най-важните си остават изгодните цени, качеството, за което получавате гаранции и разбира, се бързата и икономична доставка до всяка точка на страната.

Прочетете още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *