Подходящи цветове за детската стая

Успокояващите цветове са най-добрия избор за детска стая. Ако сте привлечени от ярките цветове, като червено знайте че не е подходящ, понеже е прекалено ярък. Опитайте с нещо по-светло, като розово например. Може да използвате червеното като акцент добавяйки , възглавници, одеяла, или картини . Ако все още на се избрали определен цвят може да използвате нашите съвети за да подберете най-удачния  за детска стая.

Син

Окуражаващ, отпускащ. Често се свързва с мира, оздравяването и медитацията. Светло синя спалня е особено подходяща за да предизвика сън.

Червен

Много енергичен, и често свързван със страст, сила, и в някои култури дори добър късмет. Въпреки че е много енергичен и излъчващ сила  за детски стаи, червеното може да се бори с летаргията. Червеното се препоръчва в малки дози за да излъчва енергия пространството.

Зелен

Най-често се свързва с природата, представя тишината свежестта и растежа. Витализира и успокоява. Ако живеете в града ,за препоръчване е да използвате зелено за детската спалня, за да се свържете с природата.

Розов

Това е цвета на любовта, любовта към себе си и към околните.

Жълт

То се асоциира със слънцето. Жълтото разпръсква светлината и ни помага по-ясно да виждаме заобикалящите ни предмети. Светло жълтото е източник на енергия, но бледите тонове няма да нарушават съня.

Лилав

Може би разконцентриращ цвят ,но също така и  стимулиращ. Лилавото се свързва   с духовното и царственото. Ако решите да използвате тази гама в детската стая се спрете на лавандулов цвят.Както синьото той успокоява децата.

Оранжев

Щастлив  и  разгръщащ се. Твърде натрапчив за стая пригодена за спане. Подходящ цвят е повече за акцент отколкото за доминиращ.

Бял

Свързва се с чистотата, подходящ е за абсолютно всички стаи. Защото изглежда изчистено, може да го комбинирате с по-топли цветове. Използвайте малко жълто в смес със бялото за да донесе слънчева енергия, или бежово което е неутрално, но много по- топло

 

Прочетете още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *