Едни от най – известните марки автомобили с дизелови двигатели

Трите най – известни марки автомобили с дизелови двигатели

Повече от всякога шофьорите в световен мащаб се спират на дизелови автомобили. Почти половината от продадените автомобили за последните 5 години са с дизелов двигател което говори за несигурността на икономическия климат, който се отразява на много семейства. Все повече хора започват да търсят алтернативи за по – икономично придвижване, като най – напред се стараят да намалят разходите за гориво съпътстващи автомобилите им.

Автомобилите с дизелови двигатели предлагат голяма горивна ефективност и по – ниски данъчни ставки, което ги превръща в правилния избор за семейства с нестабилни финансови постъпления. Няма да пропуснем да отбележим факта, че изкупната цена на дизеловите автомобили е по висока, от тази на другите, но тази инвестиция ще ви се възвърне в рамките на една година.

При посещение на който и да е дизел сервиз може да потърсите информация за най – издържливите дизелови автомобили. Специалистите препоръчват няколко марки, като ги определят, като едни от най – ефективните от гледна точка на разхода на гориво и издържливостта на частите. Запознайте се топ три на най – търсените марки автомобили с дизелов двигател.

1.Фолксваген Голф ( Volkswagen Golf )

VW Golf

Автомобилите Фолксваген Голф имат отчетени много силни продажби, като оглавяват класациите за най – търсен автомобил с дизелово горене. Те са надеждни, икономични, имат нисък разход на гориво и изключително евтина поддръжка. Цените на тези автомобили варират в зависимост от годината на производство и допълнителните екстри. Разхода на гориво при нормални условия е 3,5 – 5.5 литра на сто.

2.Роувър 75 ( Rover 75 )

Rover 75

Роувърът е една от най – популярните министерски коли във Великобритания. Те не са толкова популярни извън острова, но тяхната дизелова версия чупи всички рекорди по продажби в Обединеното Кралство. Определяна като изключително икономична и комфортна кола. Цената на Роувър 75 втора употреба варира между 3000 – 12 000 хиляди лева в зависимост от годината на производство и допълнителните екстри.

3.Форд Фокус ( Ford Focus)

Ford Focus

В нашите географски ширини това е автомобил изключително предпочитан заради ниската си цена на сравнително нови модели. Някои специалисти твърдят, че поддръжката им е по – скъпа, но дизеловият им вариант има разход на гориво 3 на сто, което определено компенсира малко по – скъпите части.

Прочетете още...

1 Коментар

  1. hho каза:

    Безспорен е факта, че това е една вече доста доказала се кола с годините и точно за това е често избирам покупка – марка за автомобил.Радвам се че ни пишете и описвате тези специфики.Лично на мен ми харесва дизайна, класически и изчистен идеален за градска път.Това че са в челните класации по търсена марка говори само по себе си.Купувайки една кола е важно да се предвидят географските ширини, в които ще се кара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *