Необикновени къщи

Необикновени къщиАрхитектът  Барт Принс е известен с изключително креативния подход, при конструирането на различни здания. Къщите които е построил той, нямат нищо общо с тези кутийки в които живеем ние. Неговите са чудати, естествени и единствени по рода си. Принс казва че дизайна идва отвътре навън, и всяка къща която създава той има идея зад себе си.

Къщата с мехурчета във Франция

къщата с мехурчетатаКъщата с мехурчетата се намира вав Франция и е само на 35 години, и все още не е довършена. Това обаче не спира френското министерство на културата да я обяви за исторически паметник. Построена през 70те от унгарски архитект Анти Ловак за модния дизайнер Пиер Кардин . Къщата е  изумителна , с множество вградени и овални мебели и изпъкнали прозорци. Дизайна е направен, така че да има оптимална гледка към вулканичния пейзаж на Côte d’Azur. И прозорците със сигурност осигуряват красива гледка към Средиземноморието.

Дървеният небостъргач в Русия

дървения небостъргачНиколай Сутиагин бивш гангстер, започнал да строи дървения си небостъргач в Русия, като намерението му било сградата да бъде само на два етажа. Посещение до Китай и Норвегия го уверили, че не е използвал пространството за покрив по най-добрия начин и затова продължил строежа. “Първо построих три етажа,но къщата започна да изглежда не особено красиво,като гъба” -казва той. “Затова добавих още един етаж, но и така не ми харесваше, затова продължих. Това което виздате днес е щастлив инцидент” . Мултимилионерът станал бедняк, след като цялото му имущество било разрушено, докато той бил в затвора. Сега къщата се разпада пред очите му, но той все още живее със съпругата си на първия етаж.

Преобърнатата къща в Полша

преобърнатата къщаПолски бизнесмен и филантроп построяват Преобърнатата къща като послание към комунистическата ера и края на света. Отнело им 114 дни да я изградят, защото строителите били изключително объркани от ъглите на стените. Със старнния си външен вид, тя привлича туристите, които след като влязат вътре започват да се чувстват замаяни и дезориентирани.

Къщата Ханг Нга

лудата къщаИзглеждаща като нещо излязло от детска приказка. Причудливото здание във Виетнам, било построено от дъщерята на дясната ръка на Хо Чи Минх. Мадам Ханг Нга построила тази къща сега наричана още”Лудата Къща”, като отражение на интереса и към изкуството и архитектурата. Направена от бетон, къщата сега се използва за ресторант и рецепция, към близо разположения френски хотел в колониален стил, със разтърсващ контраст в архитектурен стил. Казват че вътре дори изглежда още по странно, с целия кичозен декор включващ огромен орел с големи Коледно светещи очи, специално за американците.

Къщата с форма на тоалетна чиния

къща с формата на тоалетна чинияЕдинствената къща в света,  изглеждаща по този начин, е построена за да отбележи началото на Световното Тоалетно Здружение, чиято кампания е за повече тоалетни по целия свят. Къщата е направена в Северна Кореа от бетон и стъкло.

Къщата обувка в Северна Африка

къщата обувкаТази къща е произведение на художника хотелиер Рон Ван Зил, които я посртоил за съпругата си Ивон през 1990. Къщата обувка е малък мозей за дърворезбите на Зил. Обувката е част от комплекс, които включва осем стаи за гости, място за къмпинг, басейн и бар.

Плаващата къща в Украйна

къщата обувкаОптическа илюзия? Фотошоп? Никой всъщност не знае много за тази предполагаема “Плаваща къща” , която по данни се намира в Украйна. Много подобни къщи има в Америка, но нито една от тях на изглежда толкова внушително колкото тази.

Къщата космически кораб в Тенеси

къща космически кораб в тенеси

Къщата е построена от Къртис Кинг и синовете му през 1970, като това е най-чудатото здание в цялата местност. Шест бетонни основи я подържат. Отстрани изглезда като приземил се космически кораб. Била е продадена през 2008, но куповача фалирал и я обявил за продан.

Прочетете още...

1 Коментар

  1. Polly Stefanova каза:

    искамм <3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *